ARHIVA VESTI
     
 
ODRŽANA SEDNICA GLAVNOG ODBORA GS TKO "NEZAVISNOST"

ZNAČAJNI POMACI U RADU GS TKO "NEZAVISNOST"




Posle dužeg vremena bilo je pravo zadovoljstvo čuti izveštaj o radu i aktivnostima koje su sprovedene u GS TKO "Nezavisnost" u periodu od februara do jula 2007.godine. Najveći broj povereništava koja pripadaju Granskom sindikatu tekstila kože i obuće "Nezavisnost", a koji su se obratili za pomoć, naišla je na puno razumevanje problema koja postoje u preduzećima a kombinovano sa stručnom pomoći koju su dobili omogućilo je da se problemi i efikasno rešavaju. Najveći deo izveštja je bio posvećen pojedinačnim preduzećima kao što su Diork, Iris, Inteks, Ljubiša Miodragović, Premiks,1.maj standard, i mnogi drugi, a buduće aktivnosti će pokazati da zajedničkim aktivnostima i tesktilaca i metalaca i UGS "Nezavisnost" možemo unaprediti rad u povereništvima na nivoima preduzećima i samim time olakšati njihove pozicije.
Izveštaj je obuhvatio i zaključke sa koordinacionog sastanka radne grupe sastavljene od predstavnika UGS "Nezavisnost", GSM "Nezavisnost" i GS TKO "Nezavisnost" održanog 23.03.2007.godine. Podsećamo tada je dogovoren i usvojen Plan zajedničkog delovanja GSM "Nezavisnost" i GS TKO "Nezavisnost" o pripremama i procesu udruživanja a verifikovali smo "Red poteza za udruživanje GSM "Nezavisnost" i GS TKO Nezavisnost". Izveštaj sa koordinacionog sastanka je podneo Dragan Matić koga je koordinaciji ovlastila za sprovođenje svih dogovorenih zaključaka radne grupe. Odrađen je jedan vrlo značajan posao a to je usaglašavanje Statuta GS TKO "Nezavisnost" sa Statutom UGS "Nezavisnost" a usvojen je izveštaj Nadzornog odbora za period januar-jul 2007.godine.
Glavni odbor je usvojio plan rada i aktivnosti do kraja 2007.godine čiji će prioriteti biti aktivnosti na potpisivanju Granskog kolektivnog ugovora, edukaciji za sindikalne aktiviste kao i svakdnevna stalna obaveza obilaska i servisa naših povereništava i članova. Odlučeno je da se do kraja 2007.godine inteziviraju međunarodne aktivnosti u GS TKO "Nezavisnost" kao i stav da nijedan zaposleni u tekstilu koži i obući ne može dobiti manju zaradu od minimalne zarade dogoverene na Socijalno ekonomskom savetu Vlade Republike Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"