ARHIVA VESTI
     
 
ODRŽANA SEDNICA SOCIJALNO - EKONOMSKOG SAVETA REPUBLIKE SRBIJE

SKOČIO MINIMALAC - ČANAK PREDSEDAVAJUĆI




Beograd, 9.07.2007.
Dugo očekivana sednica Socijalno ekonomskog saveta održana je juče 09.07.2007.godine uz učešće novog ministra rada i socijalne politike, Rasima Ljajića. Verifikacija mandata novih članova Saveta i izbor Branislava Čanka, predsednika UGS "Nezavisnost" za predsdedavajućeg SES-a su prethodile donošenju predloga o minimalnoj zaradi u periodu jul-decembar 2007.g.

Zaposleni mogu očekivati da će minimalna zarada u ovom periodu iznositi 11094,00 dinara što preračunato u sate iznosi 63,50 dinara po radnom času. Ovo je značajno povećanje od 15,40 % tako da je minimalna zarada u odnosu na prosečnu neto zaradu u Srbiji koja u ovom trenutku iznosi približno 27000 dinara porasla na 40,95% u odnosu na prosečnu neto zaradu u Srbiji.

Predsedavajući SES-a Branislav Čanak je istakao da je budžet predviđen za rad i funkcionisanje SES-a izuzetno mali i da će se novo rešenje tražiti kroz rebalans budžeta kao i da Savet postoji da bi se problemi rešavali za pregovaračkim stolom a ne na ulicama, "Prednost sindikata u odnosu na Vladu leži u činjenici da sindikat može da koristi i pregovarački sto a i ulicu kao način rešavanja svojih zahteva za razliku od Vlade kojoj ovaj drugi način neostvariv. SES mora da postane institucija koja će kroz dijalog rešavati nagomilane probleme u našem društvu i zahtevaže od svih učesnika SES-a maksimalnu ozbiljnost i rad kako bi SES opravdao svoje postojanje."

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"