ARHIVA VESTI
     
 
„Dekontaminacija“ Zakona o radu. Srpski sindikalni front ponovo na okupu. Štrajkovi, protesti i referendum kao mogući odgovori na samovolju izvršne vlasti.

DEKONTAMINACIJA ZAKONA O RADU




Beograd, 26.06.2014.

U organizaciji Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ u centru za dekontaminaciju, održana je Javna rasprava o izmenama Zakona o radu jer Vlada Republike Srbije i Ministarstvo rada, i socijalne politike izbegavaju da se javnost, sindikati i radnici izjasne o najavljenim izmenama Zakona o radu.

Sindikati, članice Socijalno-ekonomskog saveta ne dozvoljavaju da bilo ko drugi od mnogobrojnih i mnogoljudnih sindikata učestvuje u pregovorima o Zakonu o radu, jer tada ne mogu sprovesti trgovinu, koja je bazirana na negiranju nepostojeće reprezentativnosti UGS“Nezavisnost“ i nediranju hiljada kvadrata poslovnog prostora SSSS koji se rentira i ubiranju stotine hiljada evra po tom osnovu.



Prisutni sindikati, Konfederacija slobodnih sinikata, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ i Industrijski sindikat Srbije najavili su nemirenje sa situacijom u kojoj radnici i sindikati gube sve a strani investitori, političari iz vladajuće većine i tzv. poslodavci dobijaju ono što im ne pripada.

Potreba za akciono objedinjavanje srpskih sindikata nikad veća, a sindikalna nesloga nikad dublja.

Bilo je zadovoljstvo čuti mlade ljude kako govore o svom viđenju zakona, Vlade, sindikata, bezperspektivnosti života u Srbiji i njihovoj volji da kreiraju budućnost Srbije koju ubijamo kroz glupiranje sadržano u Izmenama Zakona o radu.



„Treba nam Zakon o radnicima“ kaže sociolog Srećko Mihajlović. Dani ispred nas pokazaće svu osionost i bezobzirnost vlasti, moć i nemoć srpskih sindikata i potrebu da se „Srpski sindikalni front“ oživi, proširi i stane u odbranu radničkih prava.

Tročasovna rasprava doprinela je „Dekontaminaciji“ Zakona o radu i predlaganja okvira koje svi mi radnici, poslodavci i država možemo da progutamo a da nas to ne uguši. Ako toga ne bude, eto nama štrakova, protesta i referenduma, pa ko voli, nek izvoli!

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"