ARHIVA VESTI
     
 
Započeta Javna rasprava o Zakonu o privatizaciji i stečaju. Radna grupa bez sindikata i mišljenja Socijalno–ekonomskog saveta (SES). Zakoni određuju budućnost 161 preduzeća u restrukturiranju. Zakon o privatizaciji u julu u Skupštini.


FER I EFIKASNA PRIVATIZACIJA?




Beograd, 26.06.2014.
Da u Vladi Republike Srbije ima i odgovornih ljudi pokazuje započeta javna rasprava o nacrtu Zakona o privatizaciji koja će se sprovoditi u četiri Regionalna sentra Srbije. 25. U Nišu (Niš –Leskovac), 26.06. (Beograd), 27. (Novi Sad, Sremska Mitrovica), 30. Kragujevac (Kruševac, Kragujevac, Požarevac, Kraljevo).
Da bi dobio visoku ocene, Ministar privrede Vujović je trebao da u Radnu grupu koja je izradila Nacrt Zakona o privatizaciji i Zakona o stečaju, uključi i predstavnike sindikata. Ovo je mnogo poželjnija situacija u odnosu na događanja vezana za izmene Zakona o radu gde se Javna rasprava izbegla.
U najavljenim raspravama učešće mogu uzeti državni organi, sudovi, preduzeća, stečajni upravnici, sindikati, stečajne sudije, stručna javnost ali postoji i jedan negativan aspekt da će se i ovog puta mišljenje SES-a izbeći.
Najavljeni zakoni opredeliće budućnost preko 600 firmi u postupku privatizacije i 161 predzeće u restrukturiranju. To bi obezbedilo, kako ministar Vujović kaže, „fer i efikasnu privatizaciju“.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"