ARHIVA VESTI
     
 
VIII sednica Predsedništva Industrijskog sindikata Srbije (ISS) održana je u Boru. Usvojen Izveštaj o radu ISS. Završene aktivnosti oko konsolidacije IS RTB Bor. Zakonodavne aktivnosti bez sindikata i protiv radnika.

UGROŽENA PRAVA RADNIKA I SINDIKATA




Bor, 25.06.2014.

Svoju VIII redovnu sednicu Predsedništva, Industrijski sindikat Srbije je održao u Boru a domaćin sednice je bio Odbor ISS RTB Bor. Izveštaj je podneo Dragan Matić a sadržina Izveštaja je inicirala diskusiju o najvažnijim delovima Izveštaja.

Velika zabrinutost je vezana oko Zakona o radu i drugih zakonodavnih aktivnosti (Zakon o privatitaciji, Zakon o stečaju) bez uključenja i drugih socijalnih partnera koji nisu članice SES-a. Sadržina i budućnost Zakona o radu i svih drugih zakona oslikava nejedinstvo srpskih sindikata i postojanja pete kolone.



Industrijski sindikat Srbije je u kontaktima sa Ministarstvom privrede izneo svoje stavove a dobar deo naših zaključaka je prihvaćen od strane ministra privrede Vujovića, koji je nastupajući na Ekonomskom samitu potvrdio neophodnost spašavanja-privatizacije najvećih srpskih industrijskih preduzeća.

Predsedništvo je nakon usvajanja Izveštaja o radu imalo priliku da čuje izveštaj o aktivnostima postignutim na konsolidaciji rada i funkcionisanja povereništva IS RTB.



Mladen Ursulović, predsednik IS RTB je predložio da se u narednom periodu a shodno zaključcima Glavnog odbora Industrijskog sindikata Srbije izvrši dopuna članova odbora IS RTB a nakon toga u narednih nekoliko meseci održi Izborna skupština koje povereništvo RTB-a nije održala u proteklih desetak godina.



Sednici Predsedništva prisustvovali su članovi Glavnog odbora ISS sa regiona Istočna Srbija kao i članovi Odbora IS RTB.

Na osnovu predloga Dimitrija Birišića, predsednika Statutatnog odbora ISS, zauzet je stav da se Predsedništva ISS shodno mogućnostima održavaju u regionalnim centrima.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"