ARHIVA VESTI
     
 
Industrija mašina i traktora (IMT) moguć pokretač industrijalizacije Beograda i Srbije. Beograd je izgubio najznačajnije industrijske kapacitete.

POKRENUTI IMT




Beograd, 25.06.2014.
Stevo Tatalović, član Gradskog veća Grada Beograda i dugogodišnji sindikalni aktivista, sada zadužen za komunikaciju sa sindikatima, primio je predsednika ISS Dragana Matića i predsednika IS IMT-a Petra Grbića.
Do sastanka je došlo na osnovu potreba IS IMT-a da novoimenovanim čelnicima Grada Beograda prezentuje Plan oporavka i rada IMT-a.
Petar Grbić je kolegu Tatalovića izvestio o trenutnoj poziciji IMT-a, stanju opreme, tehnologije, ljudstva i nedomaćinskog upravljanja koje je u IMT-u pristuno skoro deceniju.
Prezentovani su svi programi, inicijative, analize i studije koje govore o mogućnosti i potrebi da IMT radi i živi od svog rada.
IMT može biti pokretač Industrijalizacije Beograda i Srbije jer njegovo pokretanje doprinosi direktno ili indirektno zapošljavanju više od 20 000 radnika Srbije.
Sastanak je rezultirao zaključkom da se u prvoj polovini jula u IMT-u organizuje stručni skup svih onih koji mogu doprineti oporavku i radu IMT-a. Potrudićemo se da sastanku prisustvuju i oni koji imaju suprotno mišljenje o IMT-u. Svoje učešće uzeće predstavnici Ministarstva privrede, poljoprivrede, rada, predstavnici Privredne komore Srbije i Beograda, profesori sa Mašinskog i Poljoprivrednog fakulteta, stručnjaci, inženjeri, tehnolozi, analitičari i naravno predstavnici sindikata.
Zaključci ovog stručnog skupa mogu odrediti budućnost IMT-a i odnos Vlade Republike Srbije prema ovom još uvek uzdrmanom ali žilavom gigantu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"