ARHIVA VESTI
     
 
„Zavarivač“ Vranje bez plata, posla i perspektive. Direktor nesposoban i gluv na zahteve Industrijskog sindikata Srbije (ISS). Samostali sindikat i „Nezavisnost“ uz direktora. Tužbama zaštititi interese članstva. Posla za Tužilaštvo i Kriminalističku policiju.

ZAVARIVAČ U KOLAPSU




Vranje, 20.06.2014.

Poslovni kolaps „Zavarivača“ Vranje otpočeo je pre skoro četiri dolaskom sadašnjeg direktora Dragana Igića, koji nestručnim i neodgovornim rukovođenjem godinama urušava poslovanje „Zavarivača“.

Tokom godina propadanja, direktor ima otvorenu i trajnu podršku sindikata „Nezavisnost“ i SSMS i ako nemaju članstvo. Ovo su Draganu Matiću, predsedniku Industrijskog sindikata Srbije izložili članovi IS „Zavarivač“ , koji je u sklopu radne posete Pčinjskom regionu boravio u „Zavarivaču“.



Direktor je odbio da se sastane sa radnicima i Matićem ali to nije prvi put da izbegava bilo kakvu mogućnost kontakta sa Industrijskim sindikatom Srbije. I ako IS “Zavarivač“ ima skoro polovinu članova od 350 radnika, nema kancelariju i druge uslove za rad sindikata propisane zakonom.

Radnicima se duguju i do 24 plate pa je dogovoreno da se angažuje advokat i podnesu tužbeni zahtevi, koji će biti naplativi u 2015. godini nakon restrukturiranja.

Predsednik IS „Zavarivač“, Radomir Blagojević je pročitao Zahtev (klik) koji je uputio direktoru i na koji još nije dobio odgovor. Takođe, zbog načina na koji posluje i vodi firmu u propast, protiv direktora će biti podnete prijate kriminalističkoj i finansijskoj policiji.

ISS će kontaktirati Ministarstvo privrede i zahtevati hitnu smenu aktuelnog direktora.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"