ARHIVA VESTI
     
 
„Yumco“ na ivici propasti. Industrijski sindikat Srbije (ISS) uključen u iznalaženje rešenja u sukobu štrajkača i rukovodstva „Yumca“. Predsenik ISS Dragan Matić posetio članove ISS „Yumca“. Ugroženi poslovi za Vojsku i Policiju Srbije.

YUMCO RADI-ŠTRAJK TRAJE




Vranje, 19.06.2014. Najnovija eskalacija sukoba štrajkača i obezbeđenja je dodatno uzdrmala Yumco kao i kontakti zalaganje Industrijskog sindikata Srbije da u komunikaciji sa Ministarstvom privrede iznađe rešenje za Yumco, doveli su do posete predsednika ISS Dragana Matića, Odboru poverenika IS Yumco i članovima sindikata.

IS Yumca ne učestvuje u tekućem štrajku jer je procenjeno da je pozadina štrajka političko prepucavanje preko obespravljenih radnika. „ISS smatra da je Yumco strateški važno preduzeće od značaja za Grad Vranje, Pčinjski okrug i tekstilnu industriju Srbije. Dobijeni poslovi od Vojske i Policije Srbije kao i angažovanje Vlade Republike Srbije ukazuje da Yumco ima budućnost. Ta budućnost bi mogla biti ugrožena neispunjavanjem obaveza prema naručiocima posla.“ rekao je Dragan Matić u razgovoru sa članstvom i delom rukovodstva „ Yumca“.



Određen broj članova IS Yumca je zapretio iščlanjenjem, zbog nepodržavanja štrajka ali posle svih događanja, radnici se okreću stavovima ISS i našem zalaganju da se sukobi okončaju a Yumco radi. U toku dana, svim radnicima koji su u proteklom periodzu radili je isplaćena zarada a takva praksa će se obavljati i u buduće. Oglasna tabla Yumca je puna odluka, naredbi i upozorenja a njihova sadržina ne doprinosi smirivanju situacije.

ISS će učiniti sve što je u njegovoj moći da dođe do sastanka štrajkača i predstavnika Vlade Republike Srbije i na taj način okončamo višemesečnu agoniju.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"