ARHIVA VESTI
     
 
Industrijskom sindikatu RTB-a sudskim putem vraćene sindikalne prostorije. Krivične prijave protiv Rudolfa Navijalića za zloupotrebe finansijskih sredstava sindikata, korišćenja lažnog pečata i uzurpacije sindikalnog auta. Odbor Industrijskog sindikata RTB održao sednicu i doneo odluku o daljem radu. Sednica Predsedništva Industrijskog sindikata Srbije (ISS) u RTB-u.

INDUSTRIJSKOM SINDIKATU RTB-a VRAĆENE PROSTORIJE




Bor, 18.06.2014.

Sudskim pravosnažnim rešenjem (klik) osnovnog suda u Boru i izricanjem privremene mere Industrijskom sindikatu RTB su vraćene sindikalne prostorije koje je Rudolf Navijalić sa nekolicinom bivših članova ISS, putem sile koristio.



U prisustvu sudskog izvršitelja prostorije je preuzeo predsednik IS RTB Bor Mladen Ursulović a tročlana komisija je napravila zapisnik o zatečenom stanju.

Kompletna dokumentacija, pristupnice kao i većina tehničkih sredstava su pokradeni pa shodno tome kao i činjenici da je Rudolf Navijalić i ranije vršio potkradanje finansijskih sredstava i sindikalne članarine, podnete su krivične prijave.

Podsećamo, da se protiv Rudolfa Navijalića vodi višemesečna istraga od strane finansijske policije i da se očekuje završetak istrage.

Sud je takođe doneo rešenje (klik) i naložio Navijaliću, da vrati sindikalni auto koji je u međuvremenu i slupao. Nenamensko trošenje sindikalne članarine, sredstava dobijenih od sindikalne prodaje i neizmirenjem obaveza prema firmama kod kojih su naši članovi koristili mogućnost kupovine i usluga, stvoren je višemilionski dug.

Preduzeću MZ iz Požarevca se dugovalo 2.100.000 dinara. EXIT Novi Sad potražuje 2.408.915 dinara i kad se tome dodaju i sume od 100-200.000 dinara, dolazimo do sume od preko 5 miliona. Ovih 5 miliona Navijalić će morati da opravda na sudu i nadoknadi sindikatu.

Umesto da sredstva članarine iskoristi za potrebe članstva Navijalić je finansirao ljude iz neposrednog okruženja a korišćenjem lažnog pečata je obmanuo finansijsku službu RTB-a i novac prebacivao na račun Sindikata industrije Srbije čiji je on član, a izbačeni član Industrijskog sindikata Srbije, Negoslav Jovanović je predsednik.

Na osnovu dostupne dokumentacije utvrđeno je da je Industrijski sindikat RTB-a ovim isplatama pokraden za preko 220.000 dinara.

IS RTB je održao sednicu odbora sindikata i doneo odluke o radu i načinu funkcionisanja sindikata u budućnosti.

Prioritet je deblokada poslovnog računa i ispunjenje svih obaveza prema članstvu. Odboru je saopšteno da će sledeća sednica Predsedništva industrijskog sindikatas Srbije biti održana u prostorijama IS RTB Bor.


 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"