ARHIVA VESTI
     
 
Radnici i mali akcionari „Termoelektra“ u stečaju, podržani od strane Industrijskog sindikata Srbije i Saveza samostalnih sindikata Srbije izdejstvovali novu šansu za opstanak „Termoelektra“ i 400 radnika. Plan Reorganizacije u narednih 6 meseci. Aco hvala ti.

NE DAMO TERMOELEKTRO




Beograd, 18.06.2014.

Višemesečna borba radnika i malih akcionara „Termoelektra“ u stečaju, podržana od strane Saveza samostalnih sindikata Srbije i Industrijskog sindikata Srbije je omogućila da poslovni sistem „Termoelektro“ kroz produženje Plana reorganizacije za 60 dana je urodila plodom.

Plan reorganizacije će sadržati merljive parametre i aktivnosti koje omogućavaju poveriocima i radnicima da na najbolji način ostvare svoja prava.



Radnici su značajni poverioci i zalažu se da „Termoelektro“ kao renomirana srpska i svetska firma nastavi sa radom posle 67 godina postojanja.

Od otvaranja stečaja promenjeno je dvoje stečajnih upravnika a Miloš Borovčanin je treći, pa nek bude treća sreća za „Termoelektro“, radnike i poverioce.

Povoljna okolnost za razrešenje problema „Termoelektra“ u stečaju je činjenica da ove godine sledi povraćaj poreza iz Nemačke i Češke od milion evra, gde je „Termoelektro“ izvodio radove kao i evidentiranje imovine „Termoelektra“ u Crnoj Gori od milion eura.

Verujemo da će 400 radnika ponovo naći posao u Termoelektru“ a „Termoelektro“ povratiti poslovni kredibilitet.

Svi dosad postignuti rezultati u okviru akcije „Ne damo te Termoelektro“ su postignuti zahvaljujući jednom sjajnom, odvažnom mladom čoveku, bivšem radniku „Termoelektra“, Aleksandru Veskoviću. Aco, Hvala ti!

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"