ARHIVA VESTI
     
 
Krvavi utorak u Yumcu. Sukob štrajkača i radnika obezbeđenja Yumca i privatnog obezbeđenja. Upravna zgrada demolirana, sevale šipke i kamenje a u holu zgrade i stepeništima, krv. Intervenisala policija. Vranjanski socijalisti ruše Yumco i rukovodstvo postavljeno od strane Srpske napredne stranke.

TUČA U YUMCU




Vranje, 17.06.2014.

U ranim jutarnjim satima u kompaniji Yumco došlo je do masovne tuče između štrajkača, radnika obezbeđenja Yumca i dodatnog privatnog obezbeđenja koje je angažovao direktor u nameri da omogući normalan rad i funkcionisanje poslovne zgrade Yumca.

Metalne zaštitne ograde koje su bile na ulazu upravne zgrade srušene su od strane štrajkača koji su nasilnim putem posle višemesečne agonije i štrajka ušli u sukob koji zasigurno neće doprineti da se kriza u Yumcu razreši.

U opštoj tuči stradala su stakla i inventar u upravnoj zgradi, upotrebljene su kamenice i metalne šipke, došlo je do povređivanja kako štrajkača, tako i radnika obezbeđenja a u holu i stepeništu upravne zgrade mogla se videti krv.

Industrijski sindikat Srbije i naše članstvo u Yumcu su ogorčeni, ne znamo koga više da krivimo, ali smatramo da budućnost Yumca nije u sukobu već u dijalogu i direktnom uključenju institucija i Vlade Republike Srbije.



Rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije planira da 19.06.2014. obiđe naše članstvo i radnike u Yumcu. Predsednik Matić je tražio hitan sastanak u Ministarstvu privrede. U ovom trenutku nakon intervencije policije, situacija se smirila. Postavlja se pitanje, do kad?

U Vranju provejavaju priče da iza svih ovih događanja stoje Socijalisti Vranja i gradonačelnik, koji žele da daljom destabilizacijom Yumca sruše poslovodno rukovodstvo postavljeno od strane Srpske napredne stranke.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"