ARHIVA VESTI
     
 
Kako poniziti i eliminisati radnike sa pravosudnim presudama i potraživanjima po pitanju prava iz radnog odnosa? Industrijski sindikat Srbije olakšao radnicima i članovima podnošenjem Zahteva za namirenje potraživanja u preduzećima u restrukturiranju.

POTRAŽIVANJA RADI EVIDENTIRANJA




Beograd, 11.06.2014. Da i od goreg može biti još gore, povrđuju redovi radnika koji sa pravosudnim sudskim rešenjima čekaju u redu ispred Agencije za privatizaciju.

Ovakve redove smo imali za vreme Miloševića a sada čekamo da budemo evidentirani shodno Zakonu o izmeni Zakona o privatizaciji koji je stupio na snagu 13.05.2014. godine a koji propisuje obavezu da stotine hiljada radnika koji imaju potraživanja u 162 preduzeća u restrukturiranju u roku od 30 dana od stupanja zakona na snagu, podnesu Zahtev za namirenje potraživanja.



Zahtev predstavlja nastavak agonije svih onih radnika koji su vodili sudske procese i dobili pravosudne sudske presude.

Svo ovo maltretiranje i ponižavanje radnika liči na onu narodnu „ne lipši magarče do zelene trave“. Čitav proces se odvija na prilično netransparentan način, što dovodi u sumnju „časne namere“ zakonodavca i Agencije za privatizaciju.


  


Industrijski sindikat Srbije je blagovremeno reagovao tako da su poverenici ISS u preduzećima preuzeli obavezu da obaveste radnike i obezbede formulare neophodne za podnošenje zahteva.


  


U Fabrici kablova Jagodina radnici su dobili podatke potraživanja od strane stručne službe a preko sredstava informisanja su radnici pozvani u fabriku kako ne bi propustili rok za prijavu potraživanja. Ako kao sindikati nismo bili kadri da nepravdu sprečimo onda možemo barem da pomognemo da tu nepravdu olakšamo.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"