ARHIVA VESTI
     
 
Fabrika automobila Priboj (FAP) na istorijskoj prekretnici. Finski SISU- Auto donosi budućnost, zaposlenost, tehnološki i organizacioni razvoj. Zapošljavanje je sukcesivno. Industrijski sindikat Srbije zahteva da se Memorandum o razumevanju da na uvid sindikatima i menadžmentu FAP-a. ISS spremno dočekuje Fince. Novi predsednik IS FAP-a Dušan Kojadinović.

FAP NA ISTORIJSKOJ PREKRETNICI




Priboj, 09.06.2014.

Trebalo je nekoliko dana da radnici FAP-a, građani Priboja i zapadne Srbije iz stanja ushićenosti, nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju sa SISI- AUTO i izjava premijera Vučića, da Memorandum ima istorjiski karakter, stanu na loptu i počnu da postavljaju pitanja.

Šta piše u memorandumu o razumevanju? Da li će postojeći programi FAP-a opstati? Šta će to država otpisati od dugova FAP-a koji se mere u milijardama dinara? Da li će radnici FAP-a koji budu tehnološki višak imati isti tretman po pitanju otpremnine kao i 400 koleginica i kolega koji su skoro napustili FAP? Da li će višak biti dobrovoljan ili pod prinudom? Sva ova pitanja su članovi Odbora IS FAP Priboj razmatrali sa predsednikom Draganom Matićem i sekretarom Nebojšom Savićem u toku jednodnevne radne posete FAP-u. Rukovodstvo iSS je obavilo razgovor sa menadžmentom FAP-a koji vredno radi na pripremi dokumentacije neophodne za dolazak SISI Auta.


  


Posle 12 godine restrukturiranja FAP ulazi u završnu fazu i dobijanje strateškog partenera koji u svojoj branši slovi za „Rolls-Royce“ među specijalnim vozilima i kamionima.

Podudarnost programa SISI-Auta i FAP-a, uvođenje novih tehologija, organizacije, dobijanje novih tržišta i znanja omogućiće da FAP i njegovi kvalitetni i vredni radnici ubrzo povrate renome koji je FAP imao.



U sklopu posete održan je i seminar, „Rad sindikata u novonastalim vlasničkim, organizacionim i upravljačkim strukturama“. Predavači-sindikalni instruktori su bili, Jaćim Milunović, međunarodni koordinator (IUF, EFFAT, IndustriAll) i Nebojša Savić, sekretar ISS.



Odbor ISS FAP-a je izabrao za predsednika Odbora, Dušana Kojadinovića jer je dosadašnji predsednik Drago Damjanović iskoristio mogućnost socijalnog programa i napustio FAP.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"