ARHIVA VESTI
     
 
Radna poseta rukovodstva Industrijskog sindikata Srbije (ISS) povereništvima ISS sa regiona Zapadna Srbija. Seminar za članstvo, data informacija o zakonodavnim aktivnostima i stavovima ISS. ISS Prvi partizan- Užice domaćin seminara i radnog sastanka.

SINDIKATI NA PREKRETNICI




Užice, 04.06.2014.

Radna poseta rukovodstva ISS predsedenika Dragana Matića i sekretara Nebojše Savića, regionu Zapadna Srbija, otpočela je održavanjem seminara u Prvom partizanu-Užice.

Pored članstva ISS PPU, seminaru su prisustvovale i kolege iz ISS Sinter Užice. Tema seminara je bila „Rad sindikata u novopostavljenim ekonomskim i političkim okvirima“ a prisutnima je svoje znanje i iskustvo na ovu temu preneo i Jaćim Milunović, koordinator za međunarodnu saradnju (IUF, EFFAT, IndustriAll), Nakon seminara, prisutne koleginice i kolege su imale mogućnost da postavljaju pitanja i od gostiju dobiju informacije o događanjima na republičkom nivou a najviše pitanja je bilo oko novog Zakona o radu.



Predsednik Matić je izrazio žaljenje što je Zakon o radu podelio sindikate Srbije umesto da ih je ujedinio.

ISS zajedno sa kolegama iz Konferderacije slobodnih sindikata pažljivo analizira sadržinu i najavljene izmene Zakona i priprema aktivnosti u slučaju da Zakon omogući da radnici izgube sve a poslodavci dobiju sve.



Nacrt Zakona od 02.06.2014. godine ne ispunjava minimume koji bi mogli da dobiju podršku od ISS. U tom slučaju, sve opcije su moguće, od štrajkova do referenduma. Dani ispred nas, najavljena sednica Socijalno-ekonomskog saveta, kao i stav sindikata koji su deo pregovaračkog procesa, daće odgovore na nedoumice sa kojima se susrećemo.



Rukovodstvo ISS je dalo punu podršku svim aktivnostima koje su radnici i sindikati PPU sprovodili želeći da zaštite preduzeće i njegovo poslovanje a koje može biti dovedeno u pitanje ako se na čelo fabrike nametnu i dovedu kadrovi Srpske napredne stranke.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"