ARHIVA VESTI
     
 
Nakon pet produktivnih godina saradnje sa srpskim sindikatima, Roland Feicht-Rukovodilac regionalnog projekta za radne odnose i socijalni dijalog u Jugoistočnoj- Evropi Fridrih Ebert fondacije (FES), nastavlja svoj rad u Varšavi. Srpski sindikati zahvalni na podršci koju su FES I Roland nesebično davali godinama iza nas. Nemački ambasador Hainc Vilhelm, predstavnici Samostalnog sindikata Srbije i Industrijskog sindikata Srbije gosti na svečanoj večeri.

ODLAZAK ROLANDA FEICHT-A PRIJATELJA SRPSKIH SINDIKATA




Beograd, 02.06.2014.

Nakon pet produktivnih godina, i saradnje sa srpskim sindikatima, Roland Feicht-Rukovodilac regionalnog projekta za radne odnose i socijalni dijalog u Jugoistočnoj Evropi- Fridrih Ebert fondacije, odlazi na novu dužnost u Varšavu.



Na svečanoj večeri koju je ovim povodom priredio FES, učestvovali su Nemački ambasador, Hainc Vilhelm, Rolandovi saradnici i predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije i Industrijskog sindikata Srbije koji su sa FES-om i Rolandom imali pet radnih i produktivnih godina.



U tim godinama urađeno je bezbroj projekata, seminara, konferencija, tribina, okruglih stolova koje su doprinele jačanju srpski sindikata i sindikata na prostoru Jugoistočne Evrope a međusindikalna nacionalna saradnja podignuta na visok nivo.



Obraćajući se gostima, Roland se zahvalio na saradnji svim prisutnima, posebno svom timu, Milanu, Daci, Emiliji i Goranu, iskazujući zadovoljstvo što je bio u Srbiji i sarađivao sa, kako sam kaže „dobrim ljudima“.



Skupu se obratio i Nemački ambasador Hainc Vilhelm, a ispred prisutnih sindikata reči zahvalnosti i prijateljstva je uputio Ljubisav Orbović, predsednik SSSS.



Prisustvo Nemačkog Ambasadora, predstavnici Industrijskog sindikata Srbije, Dragan Matić i Nebojša Savić su iskoristili da se predstave i porazgovaraju sa ambasadorom koja je interesovalo prisustvo nemačkih kompanija u Srbiji i iskustvo Industrijskog sindikata Srbije u nemačkim kompanijama.



„Iskustvo sa nemačkim kompanijama je dobro, vaši sunarodnici su u Srbiju doneli visok nivo industrijske i korporativne kulture, oni znaju šta je socijalni dijalog i Kolektivni ugovor, cene radnike i sindikate. Posebno ističem kompaniju DAD Draxlmaier iz Zrenjanina koja pet godina posluje u Srbiji i zapošljava preko 3000 radnika. Imamo potpisan i poštovan Kolektivni ugovor, kulturu dijaloga, a kompanija svakodnevno pokazuje visok nivo socijalne odgovornosti i društveno odgovornog ponašanja, to se posebno videlo u pomoći koju su kompanija i radnici uputili potplavljenima u Krupnju.“ rekao je predsednik ISS Dragan Matić, tokom razgovora sa Nemačkim ambasadorom.


  


U prijatnoj i srdačnoj atmosferi tokom večere podsetili smo se aktivnosti koje smo sprovodili, rezultata koje smo postigli i prijateljstva koje smo tokom pet godina gradili i učvršćivali. Rolandu smo poželeli srećan put sa nadom da ćemo se opet videti i sarađivati.


  

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"