Vlada Republike Srbije odgovorno pristupa rešavanju problema preduzeća u restrukturiranju. Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, razgovarao sa predstavnicima Industrijskog sindikata Srbije. Srpski industrijski sindikati kao partneri Vladi Republike Srbije u sprovođenju najavljenih reformi. Industrijalizaciju sprovesti uz podršku i učešće sindikata.

VLADA KAO PARTNER

Beograd, 30 .05.2014.

„Vlada Republike Srbije sa punom posvećenošću pristupa problemu preduzeća u restrukturiranju i neophodne industrijalizacije Srbije. Prvi korak je učinjen produženjem roka restrukturiranja do kraja 2014. godine, ali se priprema i niz novih mera, pre svega zakonodavnih, koji će omogućiti nov način upravljanja i šansu za stručne i odgovorne ljude.

Uskoro bi trebalo da počne korišćenje sredstava iz Tranzicionog fonda a postoji potreba za oživljavanje rada Fonda za ravoj ili Razvojne banke, pod drugim uslovima i pravilima. Kontrola tih sredstava mora biti podignuta na najviši nivo.

Vlada Republike Srbije u Industrijalizaciji vidi veliku šansu za razvoj, samim tim i industrijski sindikati i drugi sindikati se vide kao partneri Vlade Republike Srbije.

Odgovornost je velika, problemi takođe ali Srbija neće stati. Reforme ćemo sprovesti jer su one preduslov za prosperitetnu socijalno odgovornu i stabilnu Srbiju. „ istakao je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, u razgovoru sa predsednikom Industrijskog sindikata Srbije Draganom Matićem i predstavnicima Industrijskog sindikata Srbije IMT-a.

Predsednik Matić je državnom sekretaru predstavio sve aktivnosti koje je Industrijski sindikat Srbije sproveo u proteklih 5 godina po pitanju Industrijalizacije Srbije a sva ta dokumenta će biti dostavljena Ministarstvu privrede.

„Podrška reformama u velikoj meri će zavisiti od uključenja srpskih sindikata u napore i aktivnosti Vlade i ako želimo prospreritetnu budućnost moramo sarađivati u sumornoj sadašnjosti.“ istakao je Matić.

Od strane državnog sekretara iskazano je puno razumevanje za jačanje socijalnog dijaloga i učešće srpskih industrijskih sindikata u budućim aktivnostima Vlade Republike Srbije i Ministarstva privrede po pitanju reindustrijalizacije i položaja industrijskih radnika. Zaključeno je da se kontakti intenziviraju a Industrijski sindikat Srbije će kontaktirati druge industrijske sindikate kako bi usaglasili zajednički nastup jer je to najbolji način da zaštitimo interese našeg članstva i Industrijskog sinikata Srbije.