ARHIVA VESTI
     
 
Štrajk Industrijskog sindikata Sbije u Industriji mašina i traktora (IMT) ujedinio radnike. Radnici 9 meseci bez plata, posla i budućnosti. Samostalni sindikat, Nezaviosnost , ASNS i Naš sindikat-Sloga uz rukovodstvo IMT-a.

ŠTRAJK U IMT-u




Beograd, 28.05.2014.

Štrajk upozorenja koji je najavljen od strane pet IMT-ovih sindikata je održan shodno najavi ali je samo ISS IMT ostao dosledan zahtevima radnika.

Radnici zahtevaju redovnost isplate zarada, dinamiku isplate 9 zaostalih zarada, overene zdravstvene knjižice, uposlenje do pune rentabilnosti, osnovne uslove za rad i socijalni program u slučaju privatizacije.



Ovi zahtevi su jedinstveno podržani i od strane ostalih sindikata IMT-a, Samostalnog, Nezavisnosti, ASNS, Našeg sindikat-Sloga koji su potpisali jedinstven Zahtev (klik) podnošenja neopozive ostavke rukovodstva IMT-a i svih onih koji su dovedeni u IMT od 09.05.2013. do danas.



Iznenađenje je za radnike došlo 28.05.2014. godine kada je održan Štrajk upozorenja ali bez prisustva rukovodstva gore pomenutih sindikata. Šta je predsednike tih sindikata opredelilo (stanovi, privilegije, napredovanje, zapošljavanje srodnika) da ne učestvuju u štrajku, teško je reći, ali njih nije bilo.



Radnici su dobro odreagovali, dajući punu podršku ISS i predsedniku IS IMT Petru Grbiću koji im se obratio naglasivši značaj učestvovanja radnika u Štrajku upozorenja.

Industrijski sindikat Srbije očekuje da će u danima ispred nas imati mogućnost da visokom predstavnicima Ministarstva privrede iznesu probleme koje radnici IMT-a imaju i da je smena čelnih ljudi IMT-a osnov za novi početak.


  


Bilo bi moralno i časno da svi oni podnesu ostavke i vrate se odakle je ko došao. Naravno, sa sobom neka povedu i sve one koje su zaposlili i koji su za priliku u IMT-u primali enormno visoke zarade. Te zarade nemaju utemeljenje u postojećoj sistematizaciji, nemoralne su i suprotne zdravom razumu.


  

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"