ARHIVA VESTI
     
 
Fabrika bakarnih cevi Majdanpek obeležila 35 godina postojanja i desetogodišnjicu uspešne privatizacije od strane ruske kompanije UGMK. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin učesnici jubileja. Pozdravne govore uputili i Aleksadar Bannikov, generalni direktor UGMK i Vladimir Eremeev, direktor Fabrike bakarnih cevi Majdanpek (FBC). Otvoren kriogenerator a radnicima uručene nagrade, bonusi, plakete i zahvalnice. Dragan Matić predsednik Industrijskog sindikata Srbije i Zoran Vujović predsednik Samostalnog sindiksta metalaca Srbije gosti jubileja.

FABRIKA BAKARNIH CEVI MAJDANPEK NA PONOS SRBIJE I RUSIJE




Majdanpek, 15.05.2014.

Tačno pre 35 godina otpočela je sa radom FBC Majdanpek a pre deset godina većinski vlasnik FBC Majdanpek je postala ruska kompanija UGMK –Holding.

Povodom ova dva značajna jubileja fabriku je posetio predsednik Srbije Tomislav Nikolić i svečano pustio u rad novi pogon azotnog postrojenja, tačnije kriogenerator.



Ovo je samo jedna od mnogih investicija koje je UGMK sproveo tokom deset godina upravljanja u FBC Majdanpek. Mnogobrojnim gostima se pored predsednika Tomislava Nikolića obratio i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, generalni direktor UGMK Aleksandar Bannikov i  direktor FBC Majdanpek, Vladimir Eremeev.



Predsednik Nikolić se svečarski i biranim rečima obratio prisutnima: „FBC Majdanpek je dobar primer uspešne privatizacije, društeno i socijalno  odgovornog ponašanja i doprinosa razvoju lokalne zajednice  te jačanju saradnje i prijateljstva dva slovenska naroda. Najbolji pokazatelj uspešne privatizacije je činjenica da se proizvodnja u proteklih deset godina povećala 4 puta što predstavlja maksimalni projektovani nivo proizvodnje. Fabrika bakarnih cevi spada u deset najvećih srpskih izvoznika i po rezultatima može biti na ponos Srbije i Rusije.“



Predsednik Nikolić je rukovodstvu i radnicima poželeo „ne bakarnu već zlatnu budućnost“.

Povodom jubileja radnicima su uručeni bonusi, nagrade, plakete i zahvalnice.


  


Holding UGMK, vlasnik FBC Majdanpek je ovom prilikom fabrici poklonio transportni kamion i viljuškar.


  


U fabrici je razvijen snažan i plodonosan socijalni dijalog što je rezultiralo Kolektivnim ugovorom koji po svojoj sadržini, primeni i poštovanju može biti na ponos onima koji su ga potpisali, poslovodnom rukovodstvu, Industrijskom sindikatu Srbije i Samostalnom sindikatu metalaca Srbije, čiji su predsednici Dragan Matić i Zoran Vujović bili gosti fabričkog jubileja.



 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"