ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije(ISS) IMT najavio Štrajk upozorenja. Štrajk će podržati i drugi reprezentativni sindikati IMT-a. Rukovodstvo IMT obećalo isplatu plate za 16. Maj 2014.

ŠTRAJK U IMT-U




Beograd, 13.05.2014.
Industrijski sindikat Srbije IMT-a je 13.05.2014. godine doneo Odluku o stupanju u Štrajk upozorenja koji će se održati 16.05.2014. godine u 11 časova u krugu IMT-a.
„Ova Odluka usledila je nakon razgovora sa članovima ISS i radnicima IMT-a kojima se duguje 9 plata, koji ne vide perspektivu opstanka preduzeća, koji su razočarani rezultatima koje postiže novo poslovodno rukovodstvo.“ -izjavio je predsednik Industrijskog sindikata IMT i predsednik Štrajkačkog odbora.
ISS IMT i Štrajkački odbor zahtevaju hitnu isplatu drugog dela julske plate 2013. godine i uspostavljanje dinamike isplate zarada mesec za mesec.
Postavlja se i pitanje šta će se dešavati sa overom zdravstvenih knjižica nakon 30. 06.2014. godine i obezbeđivanjem osnovnih uslova za rad. Da bi se ovo ostvarilo a to Štrajkački odbor i zahteva, neophodno je pokretanje proizvodnje do nivoa finansijske profitabilnosti a to podrazumeva proizvodnju od najmanje 250 traktora mesečno.
ISS IMT je zajedno sa drugim reprezentativnim sindikatima IMT obavio razgovor sa direktorom i predsednikom Nadzornog odbora IMT što je rezultiralo obećanjem da će se 16.05.2014. godine isplatiti zarada zaposlenima. Ukoliko ovo obećanje ne bude realizovano radnici IMT će se okupiti u 11 časova u krugu preduzeća i na sat vremena obustaviti rad.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"