ARHIVA VESTI
     
 
RUKOVODSTVO GSM "NEZAVISNOST" U RAZGOVORU SA GENERALNIM DIREKTOROM GRUPE "ZASTAVA"

START "ZASTAVE 10"




Kragujevac, 3.07.2007.
Poseta rukovodstva GSM "Nezavisnost" Grupi "Zastava" i razgovor sa generalnim direktorom gospodinom Zoranom Radojevićem, potvrdili su tradicionalno dobre odnose koje GSM "Nezavisnost" razvija u "Zastavi". Iznenadna bolest generalnog sekretara Evropske federacije metalaca Petra Šerera, onemogućila nas je da naše razgovore podignemo na međunarodni nivo sindikalne saradnje, ali su potvrđeni zajednički stavovi Grupe Zastava i GSM "Nezavisnost" vezani za potrebu postojanja i razvoja autoindustrije
Srbije.

Stopedesetpet godina tradicije postojanje industrije u Kragujevcu i Šumadiji, govori o potencijalu koji postoji u "Zastavi" i to je jedan od glavnih razloga koji bi trebalo da privuče strane investitore. Može se reći da je period krize iza nas i da startovanje "Zastave 10", kao i izvesnost posla sa "Dženeral motorsom" i "Opelom" predstavlja značajan iskorak u poslovanju Grupe "Zastava" i autoindustrije Srbije. Značajna je i činjenica da je Grupa "Zastava" ličnim sredstvima vratila dug "Fijatu", da je do sada u nove programe uloženo preko 6 miliona eura, te da će ukupna investicija biti 15 miliona eura što će se obezbediti preko povoljnih kreditnih plasmana.

Značajnu brigu u toku razgovora posvećena je radnicima koji se nalaze na ZZO-u i njihovoj budućnosti i zajednički zaključak je da tim ljudima moramo obezbediti mogućnosti za rezapošljavanje, obuke i prekvalifikacije, kao i finansijska sredstva za otpočinjane sopstvenog biznisa. Impresivno je bilo videti nove linije, savremenu opremu i robotizovane mašine, na kojima će se raditi "Zastava 10", a u budućnosti nadamo se i "Opel".Takođe je potvrđena zaintersovanost i data je podrška međunarodnoj "Konferenciji o stanju i perspektivama autoindustrije Jugoistočne Evrope i Srbije", koju planiramo da održimo u oktobru 2007.godine i gde će grad Kragujevac i Grupa "Zastava" biti domaćini.

Zajednički zaključak generalnog direktotra Grupe "Zastava", gospodina Radojevića, kao i predstavnika GSM "Nezavisnost" je da ovi poslovi i projekti nisu konačno rešenje kojima se teži, ali predstavljaju značajan iskorak u zajedničkom stavu da autoindustrija ima perspektivu i da je od nacionalnog značaja.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"