ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije i Štrajkački odbor Fabrike vagona Kraljevo (FVK) uputili pismo gradonačelniku Kraljeva. Pod hitno rešiti satus zaposlenih.

APEL RADNIKA FABRIKE VAGONA KRALJEVO




Kraljevo, 09.05.2014.
Industrijski sindikat Srbije i Štrajkački odbor Fabrike vagona Kraljevo uputili pismo gradonačelniku Kraljeva Draganu Jovanoviću Apelom da kao najodgovorniji Grada Kraljeva kontaktira Vladu Republike Srbije i resorna ministarstva kako bi se višegodišnja agonija radnika FVK Kraljevo razrešila.
Radnici posredstvom Industrijskog sindikata Srbije i Štrajkačkog odbora zahtevaju isplatu novčane pomoći zaposlenima u visini minimalne zarade do rešenja statusa FVK.
Zahteva se hitno sprovođenje socijalnog programa koje je dogovoreno sa Ministarstvom privrede u februaru i martu 2014. godine. Radnici ne mogu da ispunjavaju svoje obaveze prema EPS-u, Vodovodu, bankama i drugim poveriocima te zahtevaju da se te obaveze prolongiraju do rešenja statusa fabrike.
Za očekivati je sastanak sa predstavnicima Ministarstva privrede i Ministarstva rada i ako tu ne dođe do rešenja onda će verovatno ulica odlučivati o sudbini fabrike i radnika.
Situaciju dodatno otežava potpuna neaktivnost rukovodstva FVK koje ne čini ništa po pitanju rešavanja statusa kako same fabrike tako i socijalnog položaja radnika.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"