ARHIVA VESTI
     
 
Preduzeća u restrukturiranju dobila novu šansu. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić inicijator produžetka roka. Direktori da naprave Plan restrukturiranja ili ih menjati.

NOVA ŠANSA ZA RESTRUKTURIRANJE




Beograd, 07.05.2014.
Dobre vesti došle iz Vlade Republike Srbije. Dugo očekivana i priželjkivana Odluka o produženju roka za okončanje restrukturiranja 153 srpska preduzeća dolazi iz Vlade RS, koja je na jučerašnjem zasedanju dala novu šansu preduzećima i radnicima koji svoju šansu traže u privatizaciji.
Ova Odluka je doneta i na osnovu zalaganja predsednika Srbije Tomislava Nikolića koji je informacije o teškoj situaciji u industriji Srbije dobio od predstavnika Industrijskog sindikata Srbije, koji su razgovarali sa savetnikom za privredu predsednika Srbije Tomisla Nikolića, Predragom Mikićem.
Komercijalni poverioci će svoja potraživanja u preduzećima sa znakom R moći da naplaćuju od od 15. maja 2014. godine. Dok će potraživanja državnih i javnih preduzeća popričekati u narednih 6 meseci. Ova preduzeća su u najveći poverioci preduzeća u restrukturiranju.
Industrijski sindikat Srbije je stava da ovo vreme i nova šansa treba da nateraju poslovodna rukovodstva da naprave planove restrukturiranja i reorganizacije preduzeća nisu u značajnom broju slučajeva upropašćena za vreme njihovih dugogodišnjih mandata.
Jedan od načina da se problem upravljanja u tim preduzećima prevaziđe je i javni konkurs tj, da se direktori u tim preduzećima biraju kao i direktori u javnim predzećima – bilo kako bilo, šansa je dobijena a na sindikatima i poslovodstvu je odgovornost da tu šansu dobijenu od Vlade Srbije i predsednika Tomislava Nikolića iskoriste.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"