ARHIVA VESTI
     
 
IndustriALL –a Europa podržan od Evropske komisije i Fridrih Ebert (FES) fondacije održao dvodnevnu Konferenciju u Zagrebu posvećenu procesima restrukturiranja i industrijskim odnosima u jugoistočnoj Evropi. (JIE) predstavljen Manifest IndustriAll Europe. Železara Smederevo, kao primer privatizacije i restrukturiranja. Industrijski sindikat Srbije učesnik Konferencije.

KONFERENCIJA O RESTRUKTURIRANJU I INDUSTRIJSKIM ODNOSIMA U JIE




Zagreb, 29-30.04.2014.   

Dvodnevna Konferencija o procesima restrukturiranja i industrijskim odnosima u jugoistočnoj Evropi koja je održana u Zagrebu okupila je sindikate sa prostora JIE, članice IndustriAll Europe.



Konferencija je održana uz podršku Evropske komisije i FES-a a pored centralne teme učesnicima konferencije je predstavljen Manifest IndustriAll Europe „Budućnost zapošljavanja u industriji Evrope kao i stanje u multinacionalnim kompanijama po pitanju kolektivnih ugovora i usklađenosti sa okvirnim radnim standardima.“




Ulrich Eckelmann, generalni sekretar IndustriAll Europa je govoreći o Reindustrijalizaciji Evrope u okviru predstavljanja Manifesta IndustriAll Europe posebno govorio o  Strategiji Industrijske politike JIE i ulozi sindikata.



Pažnju učesnika Konferencije privuklo je izlaganje Luc-a Triangla, zamenika  generalnog sekretara IndustriAll Europe koji je obradio temu  predviđanje i upravljanje procesima restruktruriranja te sindikalnim instrumentima koje treba koristiti.



U okviru izveštaja o restrukturiranju preduzeća u zemljama jugoistočne Evrope prezentaciju je imao Nebojša Savić, sekretar Industrijskog sindikata Srbije koji je predstavio istorijat restrukturiranja i privatizacije Železare Smederevo nekadašnjeg USSTEEL-a i SARTID-a. Izveštaj za Konferenciju u Zagrebu o Železari Smederevo priredile su kolege iz Nezavisnog sindikata metalaca Železare Smederevo.



U radu Konferencije kao predstavnici srpskih sindikata učestvovali su Nebojša Savić Industrijski sindikat Srbije, Zoran Vujović i  Ljubodrag Cvrkotić, Samostalni sindikat metalaca Srbije i Milorad Panović GS IER „Nezavisnost“.



 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"