ARHIVA VESTI
     
 
Aneks I Kolektivnog ugovora u Fabrici bakarnih cevi AD Majdanpek, potvrda razumevanja i visokog stepena socijalnog dijaloga. Deset godina rada fabrike sa novim vlasnicima obeležiće premije.

ANEKS KOLEKTIVNOG UGOVORA FBC MAJDANPEK NA PONOS RUKOVODSTVA I SINDIKATA




Majdanpek, 21.03.2014.
Dopis koji je stigao od predsednika IS FBC Majdanpek Dimitrija Birišića učinio je da svi mi članovi ISS provedemo prestojeći vikend sa optimizmom i verom da u Srbiji nije sve crno a da četkicu sa svetlim tonovima barem u slučaju FBC Majdanpek zajedno drže poslovodstvo i sindikati.
Obeležavajući desetogodišnji jubilej u novom vlasničkom odnosu radnici FBC Majdanpek će obeležiti sa premijom koja iznosi 30% od prosečne mesečne zarade koja će biti isplaćena u maju 2014. godine a na osnovu Odluke generalnog direktora FBC Majdanpek.
Takođe, potpisivanjem Aneksa I Kolektivnog ugovora, generalni direktor Vladimir Eremeev i reprezentativni sindikati su ugovorili uvećanje bruto cene radnog sata, počev od, marta 2014. godine zaključnosa junom 2014. godine za 3% što u označenom periodu iznosi 145.74 dinara.
Takođe, ugovoreno je uvećanje bruto cene radnog sata počev od jula 2014. godine zaključno sa decembrom 2014. godine za 4% što u označenom periodu iznosi 151,58 dinara.
Zaposleni će imati isplatu bonusa za 2013. godinu u iznosu od 30% prosečne zarade svakog od zaposlenih, ostvarenu u 2013. godini.
Ovo su informacije koje su potrebne Srbiji i dobro je što one dolaze iz jednog malog grada a puno znače svima onima koji žive od svog rada i truda.
Pismo čestitku generalnom direktiru FBC i predsednicima sindikata uputio je Dragan Matić, predsednik industrijskog sindikata Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"