ARHIVA VESTI
     
 
"Nezavisni sindikat metalaca" Železare Smederevo odlučio je da podrži izbornu listu Ujedinjenih regiona Srbije (URS). Konferencija za štampu i potpisivanje Sporazuma o saradnji

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI URS-A I "NEZAVISNOG SINDIKATA METALACA"
ŽELEZARE SMEDEREVO




Smederevo, 12.03. 2014. "Nezavisni sindikat metalaca" Železare Smederevo odlučio je da podrži izbornu listu "URS", izjavio je predsednik sindikata Mileta Gujaničić. Gujaničić je taj stav obrazložio time što je "URS" odmah odgovorio na "Akcioni plan za opstanak i razvoj Železare Smederevo". "Nezavisni sindikat metalaca" je taj plan poslao svim državnim organima: "od Predsednika Republike, do lokalne samouprave". Tek "posle nekog vremena" odazvalo se i Ministarstvo energetike Republike Srbije. U svim uređenim državama sveta železare su strateški važne za celokupnu privredu. Srbija ne sme da bude izuzetak. Za one koji se ozbiljno bave privredom Železara Smederevo nije samo jedna od fabrika“, rekla je tim povodom Verica Kalanović, potpredsednica URS-a.



"Nezavisni sindikat metalaca" Železare Smederevo i Ujedinjeni regioni Srbije (URS) potpisali su Sporazum o saradnji, 12.03.2014. godine u prostorijama URS-a u Smederevu. Tom prilikom predsednik "Nezavisnog sindikata metalaca" Železare Smederevo Mileta Gujaničić istakao je da je Skupština sindikata jednoglasno podržala "URS" na budućim parlamentarnim izborima, znajući da jedino oni imaju rešenje za Železaru i za zapošljavanje ljudi širom Srbije. Gujaničić je istakao da je URS u svom pismu "Nezavisnom sindikatu metalaca" naglasio da Železara Smederevo predstavlja "temelj industrije" Srbije i da je odnos Mlađana Dinkića prema Železari "potvrđen u dva Dinkićeva mandata" u Ministarstvu privrede Republike Srbije.



Potpredsednica URS Verica Kalanović je danas rekla na konferenciji da je u vreme kada je Železara ostala bez strateškog partnera, ona, kao potpredsednica Vlade Mirka Cvetkovića, "prva izašla sa stavom da Železara ne sme da bude prepuštena sebi već da bude deo odgovornosti države" jer Železara "ima izuzetan značaj za celu Srbiju".

Potpredsednica URS-a Verica Kalanović kazala je da su u svim uređenim državama sveta železare strateški važne za celokupnu privredu. Srbija ne sme da bude izuzetak. Za one koji se ozbiljno bave privredom Železara Smederevo nije samo jedna od fabrika.

- "Ujedinjeni regioni Srbije su dosledni u svom stavu da Železara ne sme da bude prepuštena sama sebi. To ne govorim danas zato što su izbori pred nama, isti stav imala sam i dok sam bila potpredsednik Vlade zadužen za privredu 2011. godine“, istakla je Kalanović.



Potpredsednica URS-a naglasila je da je Mlađan Dinkić kao Ministar privrede Republike Srbije uradio sve da Železara zadrži svoje mesto, uporedo radeći na tome da se nađe strateški partner.-„Ponosni smo što je "Nezavisni sindikat metalaca" Železare Smederevo u "Ujedinjenim regionima Srbije" (URS-u) prepoznao partnere.

Naš ekonomski program odnosi se i na fabrike poput Železare Smederevo, RTB Bor i Petrohemije Pančevo, jer njihova budućnost ne sme da bude neizvesna. One su važne i država je ta koja mora da obezbedi njihov rad. Rad Železare Smederevo je važan za državu, za Smederevo i za 5.200 radnika ove kompanije“, poručila je Kalanović.

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"