ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije Fabrika kablova Zaječar (ISS FKZ) izabrao novo rukovodstvo. Prvi zadatak, izrada novog Kolektivnog ugovora.

NOVO RUKOVODSTVO U ISS FABRIKA KABLOVA ZAJEČAR




Zaječar 11.03.2014.

Sprovedene izborne procedure u ISS FKZ rezultirale su održavanje Skupštine sindikata koje je na početku rada usvojilo Izveštaj o radu od 2008-2013. godine. Izveštaj je podneo predsednik Odbora poverenika ISS FKZ Nebojša Bogdanović.

U Izveštaju je navedeno da je u proteklom periodu napravljen značajan iskorak u povećanju zarada od 10,9%, članstvo je uvećano i od blizu 400 radnika 33% je poverenje dalo Industrijskom sindikatu Srbije.


  


Sindikat je kroz aneksiranje Kolektivnog ugovora zadržao postojeća prava a potpisan je i Kolektivni ugovor o bezbednosti i zdravlju na radu.

Sindikat je u proteklom perodu pokazao veliku solidarnost kako prema članovima sindikata tako i prema svima koji su se sindikatu obratili za pomoć i podršku.

Predstavnici ISS FKZ bili su aktivni učesnici svih sindikalnih obuka, škola i seminara a mladim članovima sindikata data je mogućnost da se aktivnije uključe u rad sindikata.

Ovakav pristup ulaganja u mlade kadrove rezultirao je i izborom mladih ljudi koji će u narednom periodu voditi ISS FKZ.



Odbor poverenika je jednoglasno za predsednika izabrao Ilić Slavišu, za potpredsednika Zoran Nikolić, a koleginica Kamka Raičević će obavljati poslove sekretara sindikata.

U odbor sindikata uključen je i Srđan Pešić, kao predsednik Sekcije mladih ISS FKZ.

U radu Skupštine učešće su uzeli i predsednik ISS Dragan Matić i predsednik Statutatnog odbora ISS Dimitrije Birišić.

Prvi zadatak novog rukovodstva i Odbora sindikata je izrada i pregovori oko novog Kolektivnog ugovora.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"