ARHIVA VESTI
     
 
EVROPSKA FEDERACIJA METALACA

NSN EVROPSKI DAN AKCIJE 12. JUN




Brisel, 13.06.2007.
EMF i njene podružnice organizovale su Evropski Dan Akcije 12. juna radi očuvanja radnih mesta u kompaniji Nokia Siemens Networks. Uoči sastanka Koordinacionog Odbora sindikata, koji je održan 25. maja, 2007. godine, nakon evropskog restruktuiranja koje je najavio menadžment kompanije Nokia Siemens Networks, radi rasprave o mogućnostima za zaposlenje u ovoj kompaniji, sindikati EMF-a su odlučili da organizuju Evropski Dan Akcije 12. juna, 2007. godine u cilju protesta zbog najave ukidanja 9000 radnih mesta od strane gore pomenute kompanije.

Podružnice EMF-a u zemljama u kojima Nokia Siemens Networks ima svoje poslovnice izraziće svoju zabrinutost i pokazati solidarnost radi očuvanja radnih mesta i održive budućnosti za njihovu kompaniju.

Brzo nestajanje radnih mesta za koja se traži visoka stručna sprema i premeštanje visoko vrednovanih delatnosti u druga ekonomska područja izaziva ozbiljnu zabrinutost u pogledu sposobnosti i spremnosti i Evropske Unije i evropskih kompanija za očuvanje radnih mesta i postizanje postavljenog cilja lisabonske Strategije koji se odnosi na ekonomiju koja se bazira na znanju i koja obezbeđuje kvalitetna radna mesta za evropske radnike.

Dana 12. juna, 2007. godine EMF i njene podružnice će takođe podsetiti Komisiju EU i nacionalne Vlade na svoje opredeljenje i angažovanje u očuvanju radnih mesta u Evropi, zahtevaće i zagovaraće agresivniju industrijsku i ekonomsku politiku koja omogućava Evropi da obezbedi svojim građanima i radnicima kvalitetna radna mesta i bolje ekonomske perspektive.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"