ARHIVA VESTI
     
 
Radnici Koncerna „Petar Drapšin“ iz Mladenovca uskoro na ulici i prugama. Tražimo isti tretman kao i radnici Yumca, FAP-a, Želvoza ... Vučić obećao Želvozu 389 miliona za socijalni program.

MORA LI SE NA PRUGU PO PLATU?




Mladenovac, 19.02.2014. Danas je više stotina radnika PDM protestovalo ispred upravne zgrade preduzeća zahtevajući razrešenje agonije neisplaćenih zarada, nemanja zdravstvenog osiguranja, nepovezanog radnog staža i besposlenosti kojoj se ne vidi kraj.

Za sada ove aktivnosti se sprovode u krugu preduzeća ali su radnici i Industrijski sindikat Srbije najavili da će početkom sledeće nedelje otpočeti blokade saobraćajnica i prostorija lokalne samouprave.



Industrijski sindikat Srbije čini napor da se problemi razreše u direktnom kontaktu sa Ministarstvom privrede i Aleksandrom Vučićem koji je juče ekspresno rešio problem radnika Želvoza obećavši im pored isplate minimalaca i blizu 400 miliona dinara za socijalni pogram kao i aktivne mere upošljavanja proizvodnih kapaciteta.

Dobro je što para ima i nadamo se da ovo nije predizborni poklič već jedna ozbiljna izjava državnika. Ovo rešenje treba primeniti i na sva druga preduzeća u restrukturiranju jer država Srbija mora biti majka svakom radniku i građanu Srbije a ne maćeha.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"