ARHIVA VESTI
     
 
Radnici Interleminda Leskovac posle blokade saobraćajnica zauzeli fabriku gde je država Srbija vlasnik 49%. Višegodišnje upozorenje radnika i sindikata najvišim državnim institucijama, vladi, policiji i sudstvu o kriminalu u Interlemindu nisu dali do sada rezultate.

INTERLEMIND U RUKAMA RADNIKA




Leskovac, 18.02.2014.

Višegodišnja ukazivanja radnika Interleminda, Industrijskog sindikata Srbije i Samostalnog sindikata metalaca Srbije najvišim državnim organima, vladi, policiji, Ministrstvima i sudstvu da je Interlemind leglo kriminala i korupcije, nisu dali rezultat jer su svi manje više ostali nemi.

Ova situacija naterala je sadašnje i bivše radnike Interleminda da, kao i mnogo puta pre, protestuju blokiranjem putnog pravca ka Vranju a u toku protesta odlučeno je da se fabrika u kojoj je država vlasnik 49% kapitala, zauzme.



Za očekivati je da se lokalna samouprava aktivnije uključi u rešavanje ove situacije, preduzeće preuzme od bugarskog tajkuna Valentina Zaharjeva, spreči dalje pljačkanje a odgovorni završe na sudu.

Podsećamo da radnici Interleminda 14 meseci nisu dobili platu, nemaju zdravstveno osiguranje ni povezan staž, a od maja 2013. godine u fabrici vlada rasulo jer većinski vlasnik i njegovi predstavnici ne dolaze u fabriku.


  


Za četvrtak se planiraju protesti u centru Leskovca a radnici i Industrijski sindikat Srbije pozivaju sve građane Leskovca da podrže napore svojih sugrađana i dignu glas protiv kriminala i najviših državnih zvaničnika koji su već 2 godine u punoj informaciji, kada je u pitanju situacija u Interlemindu, a nisu našli za shodno da bilo šta urade. Možda je predizborna kampanja dobar trenutak da promovišu svoju pravednost i socijalnu odgovornost.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"