Predsedništvo Industrijskog sindikata Srbije (ISS) održalo sednicu uz zgusnuti dnevni red. Sednica prekinuta zbog obaveza predsednika Dragana Matića u Ministarstvu privrede i razgovora sa ministrom Igorom Mirovićem u vezi Fabrike vagona Kraljevo (FVK).

AKCIONI PLAN INDUSTRIJALIZACIJE SRBIJE

Beograd, 13.02.2014.
Predsedeništvo ISS izvršava pripreme za sednicu Glavnog odbora koja će biti održana nakon izrade Završnog računa za 2013. godinu.
Novopostavljeni predsednik Nadzornog odbora ISS, Ilić Slavića, pročitao je Zapisnik o izvršenom nadzoru nad finansijskim sredstima ISS i na završetku stoji da Nadzorni odbor nije uočio nepravilnosti kao i da su sve isplate sredstava uredno evidentirane. Nadozni odbor će ponovo zasedati u aprilu.
Značajan deo vremena posvećen je pripremama za izradu Plana za Industrijalizaciju Srbije koji će biti prezentovan novoj Vladi RS. Akcioni plan ,kao i pre 4 godine urađen, Plan reindustrijalizacije Srbije, zahteva vreme, novac i angažovanje velikog broja stručnjaka. ISS će se za pomoć obratiti fondacijama koje ISS tradicionalno podržavaju.
Predsednik Matić je takođe podneo Izveštaj o trenutnom stanju u Ujedinjenim sindikatima Srbije (USS) čiji je osnivač Industrijski sindikat Srbije i tom prilikom je prezentovana dokumentacija koja je prezentovana učesnicima na Konstitutivnoj sednici takozvanog Predsedništva USS. Postavlja se pitanje, kako je USS funkcionisao u prethodne 4 godine postojanja ako je ovo Konstitutivna sednica Predsedništva.
Usled ranije dogovorenog sastanka rukovodstva FVK i predsednika Dragana Matića sa ministrom Mirovićem, sednica Predsedništva ISS je prekinuta i ukoliko bude potrebno ona će se nastaviti pre sednice Glavnog odbora ISS.