ARHIVA VESTI
     
 
Član socijalističke partije Srbije, gradonačelnik Vranja, Zoran Antić, saučesnik u linču predsednika Industrijskog Sindikata Yumca Radojka Maksića. Štrajk u Yumcu neproduktivan i van kontrole.

SOCIJALISTI BIJU, NAPREDNJACI BRANE




Vranje, 12.02.2014.
Višegodišnja agonija radnika Yumca koja je eskalirala jednim od mnogobrojnih štrajkova uzrokovala je obraćanje predstavnika IS Yumca Radojka Maksića odbornicima Skupštine grada Vranja u kome se zahteva da Skupština sasluša kolegu Maksića i nakon toga preduzme potrebne mere kako bi radnici dobili deo zaostalih zarada a Yumco radio.
Kolega Maksić je prilikom pokušaja da uđe u odborničku salu Skupštine Vranja grubo napadnut od obezbeđenja koje angažuje i plaća gradonačelnik Zoran Antić i tom prilikom je kolegi Maksiću umalo razbijena lobanja. Prilikom ovog svojevrsnog linča, radnici obezbeđenja su poskidali pločice sa identifikacijama a u finalu linča priključio se i sam gradonačelnik koji je Maksića zgrabio za revere i izvređao.
Ovo nije bio kraj muka jer je obezbeđenje ponovo nasrnulo ali zahvaljujući odborniku Srpske napredne stranke koji je stao ispred Maksića, obezbeđenje se povuklo.
Umesto što danas radnici Yumca blokiraju magistralni put, predlažemo da se vrate u grad i razjure one koji godinama u gradskoj vlasti sede, ne preduzimajući nijednu konkretnu aktivnost da se pozicija radnika Vranja popravi.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"