ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Holding Industrija kablova Jagodina reagovao na smanjenje akontacije za novembar mesec 2013. godine. Ugrožena egzistencija zaposlenih. Sve aktivnosti generalni direktor dogovara sa Samostalnim sindikatom. Dva meseca neisplaćenih putnih troškova.

DIREKTOR I SAMOSTALNI SINDIKAT SMANJILI PLATE




Jagodina, 04.02.2014.

Industrijski sindikat Holding Industrija kablova Jagodina nakon održane sednice Zajedničkog odbora uputio otvoreno pismo generalnom direktoru Holding Industrija kablova Jagodina.

U pismu se ukazuje na „drastično smanjenje akontacija za novembar mesec(plata koju primamo u februaru) naime Samostalni sindikat se sa Vama dogovorio da smanjite ionako smanjenu platu za 15-20%. Rukovodstvo Industrijskog sindikata se nada da su ovo samo glasine, da se ovo smanjenje neće odraziti i na isplatu plate i da namera poslovodstva nije da ugrozi egzistenciju zaposlenih koja je ionako vrlo ugrožena dospelim dažbinama i kreditima koje su zaposleni morali uzimati jer kao što svi znamo da plate primamo dva meseca unazad (prema našim analizama to je otrilike i suma za koju su zaposleni prezaduženi).

Industrijski sindikat napominje da nema nikakvog ekonomskog opravdanja da zarada za novembar bude manja od zarade za oktobar jer je prema podacima kojima mi raspolažemo proizvodnja kao i realizacija bila na istom ako ne i većem nivou nego u mesecu oktobru.

Direktoru i Samostalnom sindikatu se skreće pažnja na nepoštovanje Kolektivnog ugovora po kome Industrijski sindikat kao reprezentativni treba da učestvuje u pregovorima o ceni rada. Do sada se direktor dogovarao sa Samostalnim sindikatom.



“S obzirom da niste isplatili putne troškove za zadnja dva meseca zaposlenima a da ste u svom izlaganju na svečanoj skupštini izjavili da smo povećali proizvodnju za 30% a izvoz za 50%, tražimo od Vas da ovo trenutno stanje u Holdingu obrazložite argumentima,kao i način za prevazilaženje ove situacije ali uz naše učešće. Zahtevamo da pregovarački tim Industrijskog sindikata bude uključen u sve naredne pregovore. Tražimo da zakažete hitan sastanak Industrijskog sindikata sa poslovodstvom Holdinga kablovi,na čelu sa Vama,radi dobijanja tačnih imformacija vezanih za aktuelnu situaciju u Holdingu. U protivnom bićemo prinuđeni sa sazovemo zborove zaposlenih gde ćemo da obrazložimo celokupnu situaciju u Holdingu i da prozovemo sve aktere koji su do ove situacije doveli.” kaže se u otvorenom pismu industrijskog sindikata generalnom direktoru.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"