ARHIVA VESTI
     
 
SASTANAK GSM «NEZAVISNOST» SA MINISTROM RADA I SOCIJALNE POLITIKE REPUBLIKE SRBIJE

PARTNERSTVO GSM "NEZAVISNOST" I MINISTRA RASIMA LJAJIĆA




Beograd, 12.06.2007.
Sastanak GSM "Nezavisnost" sa Rasimom Ljajićem, Ministrom rada i socijalne politike, iskorišćen je pre svega da se istaknu određena gledišta i stavovi koje GSM "Nezavisnost" ima, a pripadaju resoru koji pokriva ministar Rasim Ljajić. GSM "Nezavisnost" je dobar poznavalac prethodnog rada koji je obavljajao gospodin Ljajić i sigurno se može očekivati, da će i na ovoj poziciji gospodin Ljajić dati svoj maksimalni doprinos Evropskom razvoju Srbije.

GSM "Nezavisnost" smatra da je uspostavljanje socijalnog dijaloga na svim nivoima, a posebno sektorskom nivou, osnov za uspostavljanje dobrih odnosa između socijalnih partnera i stvaranje socijalne stabilnosti u Srbiji. Na taj način bi se pored ekonomske, dobila i politička stabilnost, stvorili uslovi za privlačenje direktnih stranih investicija bez kojih Republika Srbija, na duži period, ne može da podnese teret tranzicije, koja u ovom trenutku za direktnu posledicu ima veliki broj nezaposlenih.

GSM "Nezavisnost" kao dugogodišnji član Svetske i Evropske federacije metalaca izražava spremnost da zajedno sa Ministarstvom rada i socijalne politike i Vladom Republike Srbije, radi na izgradnji i uspostavljanje kvalitetnog socijalnog dijaloga na svim nivoima. Ministar Ljajić je takođe pokazao interesovanje za projekat Evropske federacije metalaca TAIEX (Evropska komisija), a to je "Seminar za sindikate metalaca iz pristupajućih zemalja, zemalja kandidata i potencijalnih kandidata o socijalnom dijalogu na evropskom i nacionalnom nivou".

Planirana međunarodna konferencija o auto industriji Srbije i Jugoistočne Evrope, koju GSM "Nezavisnost" planira da održimo u oktobru mesecu, zaintersovala je ministra Ljajića i on je spreman da se aktivno uključi u njeno planiranje, svestan značaja autoindustrije, koju ona može imati ukoliko se njenom razvoju priđe stručno, studiozno i dugoročno.

Svoja opažanja o radu Socijalno ekonomskog saveta, Inspekcije rada, kao i Uprave zaštite i bezbednosti na radu, predstavnici GSM "Nezavisnost" su iskreno i argumentovano izneli i zamolili ministra Ljajića da te stavove prihvati dobronamerno, a sve u cilju da Socijalno ekonomski savet, Inspekcija rada i Uprava za bezbednost bolje rade i funkcionišu.

Veliko zadovoljstvo će nam predstavljati da ugostimo Ministra Ljajića na Glavnom odboru GSM "Nezavisnost", gde će on izneti svoje okvirne planove i prioritete, kojim će se Ministarstvo rada i socijalne politike Republike Srbije baviti u narednom periodu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"