ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat DAD Draxlmaier Zrenjanin podigao nivo prava za preko 3000 radnika DAD Draxlmaier. Stisak ruku na kraju pregovora potvrda dobre saradnje, poslovodstva i Industrijskog sindikata DAD Draxlmaier.

KOLEKTIVNI UGOVOR U DAD DRAXLMAIER-U PODIGAO PRAVA ZAPOSLENIH




Zrenjanin, 04.02.2014.g.

     Pet godina uspešnog poslovanja i rada DAD Draxlmaier u Zrenjaninu potvrđen je dopunama, ili izmenom sadržaja, kako je to u toku pregovora rečeno, Kolektivnog ugovora, koji je značajno podigao prava zaposlenih. Ova mogućnost ostvarena je ogromnim zalaganja svih radnika DAD Draxlmaier i poslovodnog rukovodstva i uvažavanjem tih rezultata od većinskog vlasnika.

     Izmenama je dogovoreno povećanje zarada svim zaposlenima u visini od 5% a ovo povećanje će važiti od aprilske plate. Regres za godišnji odmor za 2014.g. uvećan je za 50% i iznosiće 15 000 dinara a zaposleni će za svaki radni dan dobijati nadoknadu za topli obrok u visini od 150 dinara. Roditeljima koji decu upisuju u prvi razred osnovne škole omogućiće se plaćeno odsustvo dok će roditeljima koji žene i udaju svoju decu sledovati jedan dan plaćenog odsustva. Jedan dan plaćenog odsustva omogućiće se i radnicima koji imaju smrtne slučajeve članova šire porodice.



     Trenutak u kom su se pregovori oko izmene Kolektivnog ugovora vodili nije išao na ruku pregovaračkom timu Industrijskog sindikata DAD Draxlmaier-a u kome su bili članovi Odbora IS DAD Draxlmaier „ojačani“ predsednikom Industrijskog sindikata Srbije Draganom Matićem i potpredsednikom Negoslavom Jovanovićem.



     Ovim izmenama omogućeno je da svi zaposleni dobiju ova značajna povećanja koja će ih pratiti u 2014.godini.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"