ARHIVA VESTI
     
 
ISS uputio pismo prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću i pozvao ga da svojim autoritetom razreši probleme radnika Yumca.


YUMCO ZOVE VUČIĆA




Beograd, 30.01.2014.g.

Industrijski sindikat Srbije poziva prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da poseti Pčinjski region i radnike Yumca koji prolaze desetogodišnju golgotu tranzicije i restrukturiranja.
„Ohrabreni smo što je umesto „kriminalca“ Radulovića na poziciju rukovodioca Ministarstva privrede došao provereni partijski čovek SNS Igor Mirović koji je izjavio da problemi neće čekati izbore i da ima rešenje za preduzeća u restrukturiranju. Ovo je prilika da sve brljotine i neefikasnost ministra Radulovića preokrenemo u pozitivne korake, ispravimo nepravde učinjene radnicima Srbije, povežemo staž stotinama hiljada radnika, isplatimo zaostale zarade, overimo zdravstvene knjižice, dovedemo investitore, stvorimo nove reformske zakonodavne okvire prihvatljive državi, poslodavcima i sindikatima, tačnije sve ono što je najavljeno a što Radulović nije hteo da uradi iz, kako zvaničnici kažu, mržnje prema radnicima. Sva je prilika da u predizbornim aktivnostima dokažete vaše vizije socijalno odgovorne države koju ste najavljivali kao Vlada Republike Srbije u prtehodnim predizbornim aktivnostima ali vam se nije dalo jer tada niste znali koliko je situacija u državi loša, činjenica je da ste kao vlada pravili loše izbore čelnih ljudi, naročito u oblasti privrede (Dinkić, Radulović). Tome je došao kraj i sada se dokažite. Ako još jednom promašite, podnesite sami ostavke, ne tražite krivce u drugima. „ stoji u pismu ISS upućeno prvom potpredsedniku Vlade RS, Aleksandru Vučiću.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"