ARHIVA VESTI
     
 
IMT bez ozbiljne proizvodnje i planova. Novi izbori privredu stavljaju na periferiju događanja. Radnici bez zdravstvenih knjižica, radnog staža u hladnim halama čekaju kraj agonije.

IMA LI SPASA ZA IMT I PREDUZEĆA U RESTRUKTURIRANJU




Beograd, 27.01.2014.g.

     Rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije je posetom IMT potvrdilo svoje opredeljenje da IMT i njemu slična preduzeća moraju predstavljati osnov razvoja, reindustrijalizacije i nove industrijske politike ukoliko želimo kao društvo da Srbija ima budućnost. Ta budućnost je ugrožena decenijama unazad a najveće posledice osećaju industrijski radnici Srbije. Više od 800 preostalih radnika IMT mesecima nema overene zdravstvene knjižice, zaostale zarade i prosek ispod 30 000 dinara ne omogućavaju život dostojan čoveka.

     ISS je izdejstvovao smenu Slobodana Petrovića koji je naneo trajne posledice IMT a za to još nije odgovarao. Postojanje potreba i tržišta za proizvodima IMT nije dovelo do povećanja proizvodnje i prodaje pa je u devet meseci 2013.g. proizvedeno 350 traktora. Najave ministra privrede da će se rešenja nagomilanih problema IMT i drugih preduzeća u retsrukturiranju razrešiti kroz izmene Zakona o privatizaicji i stečaju su propale, jer je nekima do izbora. Šta ti izbori znače za radnike Srbije i poboljšanje njihove pozicije niko nije rekao. Za razliku od drugih sindikata IMT, ISS nije ćutao ni o jednom problemu a za to smo skupo plaćali. Pitanja pada proizvodnje, zdravstvenih knjižica su za te sindikate teme koje često uzimaju u usta ali ne rade da to reše.

     Najavljeni izbori predstavljaju nož u leđa svim proizvodnim aktivnostima na duži rok. Posledice će kao i do sada trpeti radnici Srbije, IMT, Petoletke, FAP-a, FVK, MIN-a, EI,... Tehnička vlada ima tehnički kapacitet a taj kapacitet nije nadležan da rešava probleme radnika Srbije.

     Ma koga briga, daj izbore, serije i farme.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"