ARHIVA VESTI
     
 
U Briselu održan Analitički pregled i ocena usklađenosti propisa Srbije sa pravnim tekovinama Evropske unije za pregovaračko poglavlje 2 koje se odnosi na Slobodu kretanja radnika. Istovremeno u Beogradu omogućeno direktno praćenje eksplanatornog skrininga u Briselu za zainteresovane predstavnike socijalnih partnera, NVO, ministarstava i medija.

SLOBODA KRETANJA RADNIKA NA DNEVNOM REDU PREGOVORA SA EU




Beograd, 23.01.2014.
U Beogradu direktno preko video linka omogućen prenos eksplanatornog skrininga za pregovaračko poglavlje 2 u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom, koje se održava u Briselu. Praćenju skrininga prusustvovali zainteresovani predstavnici socijalnih partnera, NVO, eksperti, predstavnici ministarstava i medija.
Za koordinaciju rada zaduženo je Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike a predsednik pregovaračke podgrupe je bio državni sekretar Zoran Martinović. Pregovorima su prisustvovali i Tanja Miščević, šef pregovaračkog tima Srbije, više predstavnika Ministarstva rada i Ministarstva zdravlja.
Ispred EU sastanak su koordinirali predstavnici Evropske komisije a eksperti EU su prezentovali zakonodavstvo EU i direktive koje se odnose na slobodno kretanje radnika i pristup tržištu rada EU, koordinaciju socijalne sigurnosti između zemalja članica EU i zdravstvenu zaštitu građana.
Prisutni učesnici u Briselu ali i u Beogradu mogli su direktno da postavljaju pitanja u vezi sa propisima i njihovom primenom u EU i svim eventualnim dilemama pre narednog skrininga za ovo poglavlje na kojem će biti predstavljeno domaće zakonodavstvo.
Ispred Industrijskog sindikata Srbije praćenju eksplanatornog skrininga o Poglavlju 2 –Sloboda kretanja radnika u Briselu prisustvovala je Gordana Aleksić.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"