ARHIVA VESTI
     
 
Jednočasovni štrajk upozorenja različito propraćen u preduzećima i ustanovama. Članstvo Industrijskog sindikata Srbije solidarno u svim preduzećima i sa svim radnicima i sindikatima koji su štrajkovali.

ŠTRAJK USPEO?




Beograd, 23.01.2014.g.

Sindikalne organizacije i članstvo Industrijskog sindikata Srbije su, zajedno sa koleginicama i kolegama iz drugih sindikata, zaustavili na sat sve radne i proizvodne aktivnosti u preduzećima u kojima se štrajk sprovodio. U značajnom broju preduzeća štrajk je organizovan čitanjem proglasa Industrijskog sindikata Srbije.


P R O G L A S

Pobeda radničke solidarnosti i odgovornosti Vlade Srbije


     Poziv na štrajk upozorenja najvećih srpskih sindikata radništvu Srbije i visok stepen iskazane međusindikalne solidarnosti na nivou preduzeća i ustanova, doprineo je da Vlada Republike Srbije posredstvom premijera Ivice Dačića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića obznani da se Zakon o radu vraća za pregovarački sto.

     Industrijski sindikat Srbije je ohrabren odgovornošću pokazanom od strane Vlade Republike Srbije i uvažavanja zahteva srpskih sindikata.  Sadržina Zakona o radu ne sme biti mesto sukoba već okvir koji uvažava potrebe radništva i sindikata Srbije sa  namerom da i drugi  socijalni partneri u sadržini zakona vidi ispunjenje svojih prioriteta.

     Značajno je  da će po najavama prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, u nov pregovarački tim na izradi novog zakonskog  okvira, biti uključeni i drugi reprezentativni i relevantni sindikati.

     ISS ističe podršku i razmevanje dobijene  od svih poslodavaca i preduzeća u kojima je  jednočasovni štrajk upozorenja trebao da bude održan, što je jasan signal da nas  i oni u ovim sindikalnim aktivnostima  prepoznaju kao socijalne partnere vredne podrške i poštovanja.



     U pojedinim preduzećima Industrijski sindikat Srbije je štrajk sproveo samostalno jer drugi sindikati nisu bili zainteresovani za sprovođenje odluka njihovih rukovodstava.

     Svaka sindikalna aktivnost biće podržana od strane Industrijskog sindikata Srbije ukoliko ona za cilj ima odbranu ili poboljšanje prava zaposlenih.



 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"