ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Goša FŠV Smederevska Palanka u pripremama za štrajk. Goša FŠV na prekretnici. Podršku rešavanju problema daće i Industrijski sindikat Srbije.


GOŠA - FABRIKA ŠINSKIH VOZILA NA PREKRETNICI




Smederevska Palanka, 22.01.2014.g.
Zastoj u poslovanju, realizaciji ugovora kao i mogućnost da se naplate poslovi koje je Goša FŠV izvršila doveli su zaposlene u izuzetno tešku socijalnu situaciju a što se reflektovalo u aktivnostima Industrijskog sindikata Goša FŠV koji je kraj 2013. i početak 2014.godine proveo u pregovorima kako najavljeni štrajka ne bi stupio na snagu. Dosadašnji pregovori sa rukovodstvom fabrike i generalnim direktorom rezultirali su dvema manjim uplatama ali su one bile nedovoljne da u dane praznika omoguće minimum potreba za egzistenciju zaposlenih.
Zahtev Štrajkačkog odbora za isplatu junskih, julskih i avgustovskih zarada do kraja 2013.g. nije ispunjen i ukoliko u narednim danima poslovodstvo ne obezbedi finansijska sredstva, radnice Goša FŠV će obustaviti proizvodnju.
U ovom trenutku neće se ometati poslovi čiji završetak omogućava naplatu značajnih potraživanja koja se mogu iskoristiti za premošćavanje ove izuzetno teške situacije.
Industrijski sindikat Goša FŠV zahteva od generalnog direktora veću efikasnost rada rukovodstva, bolju organizovanost i štednju na svim niovima kao i da se neprofesionalni rad i ponašanje sankcionišu.
U narednim danima fabriku će posetiti i predsednik Industrijskog sindikata Srbije Dragan Matić koji će razgovarati sa Štrajkačkim odborom i članstvom ISS a nakon toga će obaviti razgovor sa generalnim direktorom kako bi zajedničkim naporom usmerenim ka državnim institucijama omogućili opstanak i razvoj Goša FŠV.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"