ARHIVA VESTI
     
 
Razgovori štrajkačkog odbora, sindikata i rukovodstva Fabrike vagona Kraljevo (FVK) sa predstavnicima Ministarstva privrede rezultirali isplatama 2 minimalca. Ispred FVK dug proces restrukturiranja i finansijskog oporavka.

MINIMALCI ZA POČETAK




Beograd, 17.01.2014.

Sastanak koji je danas obavljen u Ministarstvu privrede u kome su učestvovali predstavnici sindikata, štrajkačkog odbora, rukovodstva FVK i predstavnici Ministarstva privrede rezultirao je dogovorom da se radnicima Fabrike vagona Kraljevo u ponedeljak 20. januara 2014. obezbedi isplata dve minimalne zarade.

Ovo je značajno ali nije dovoljno da zaposleni premoste sve probleme i dugove nastale zaostatkom od 15 zarada a posebno je naglašeno da fabrika bez obrtnih sredstava, lične karte i biznis plana ne može ostvariti pomake u odnosu na situaciju u kojoj se trenutno nalazi.



Predsednik štrajkačkog odbora ISS Nenad Terzić je potvrdio da će se štrajk nastaviti i da će se kroz pregovarački proces tražiti rešenje za prisutne probleme.

Radnici FVK očekuju da će se Zakon o privatizaciji usvojiti krajem meseca a primena njegovih određenih odredbi će omogućiti da FVK dobije novu šansu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"