ARHIVA VESTI
     
 
U čije ime je predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović odbio saradnju sa Srpskim sindikalnim frontom (SSF). Kakva je pozadina odbijanja saradnje i u čijem je to interesu? SSF će ostvariti punu saradnju i solidarnost sa radništvom Srbije i sindikalnim članstvom.

ORBOVIĆ ODBIO SARADNJU




Beograd, 17.01.2014.
Verovanje da Ljubisav Orbović zastupa interese članstva SSSS i radništva Srbije, pobijeno je odbijanjem pružene ruke sindikata udruženih u Srpski sindikalni front.
Ovaj neodgovoran i nesindikalni gest potvrđuje sumnje koje provejavaju među članstvom SSSS koji sve glasnije postavljaju pitanje „Koga Ljuba zastupa i štiti, kome može biti od interesa da se sprečava sindikalna saradnja i solidarnost, šta je to vrednije od zajedništva srpskih sindikata?“
Da li će granski sindikati i članovi SSSS dobiti odgovor od svog lidera, pokazaće događaji i vreme ispred nas.
Industrijski sindikat Srbije je i dalje stanovišta da će objedinjeni sindikati i radnici Srbije 23.01.2014. godine zaustaviti Srbiju na 1 sat, rame uz rame, ruku pod ruku sa svim članovima sindikata i svim radnicima Srbije koji prepoznaju opšti interes da se spreči usvajanje Zakona o radu i drugih zakona koji su suprotni interesima radnika i građana Srbije i da mogućnost srpskim sindikatima koji nemaju „putera na glavi“ da kroz težak i neizvestan pregovarački proces iznađu zakonski okvir Zakona o radu dostojan radnika i njihovih prava.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"