Yumco na završetku trinaestogodišnje agonije restrukturiranja. Blokadom Koridora 10 pozvati Vladu Republike Srbije na odgovornost. Industrijski sindikat Srbije podržava radničku solidarnost i aktivnosti svih sindikata Kompanije Yumco.

ŠTRAJK KAO POZIV VLADI NA ODGOVORNOST

Vranje, 14.01.2013.g.
Više od 1500 radnika Kompanije Yumco u organizaciji sindikata, članica ASNS, SSSS i ISS su započeli Štrajk zahtevajući isplatu zarada i dolazak predstavnika državnog vrha u Yumco. Ovaj štrajk je nastavak štrajka upozorenja koji je održan 25.decembra 2013.g. i rezultat je trinaestogodišnje agonije restrukturiranja koje za krajnji rezultat ima desetkovanu radnu snagu, bezperspektivnost proizvodnje i neophodnost privatizacije.
Godinama unazad u Yumcu se ne poštuju zakoni, Kolektivni ugovor a kao rezultat takvog ponašanja generalnog direktora Zorana Stošića radnici kada prime zaradu dobiju je u visini koja je manja od visine minimalne zarade koja je propisana. Smenu generalnog direktora Zorana Stošića zahteva i gradonačelnik Vranja Zoran Antić a taj zahtev će biti prosleđen Agenciji za privatizaciju.
Ukoliko ne dođe do pomaka u rešavanju radničkih zahteva radnici Yumca potpomognuti sa građanima Vranja i članovima svojih porodica izvršiće blokadu autoputa.