ARHIVA VESTI
     
 
Istorijski gledano značajan broj reformatora je završilo na lomačama i giljotinama. Ivan Simič smenjen kao reformator godine po mišljenju Naleda. Za ministra Radulovića, koji je takođe proglašen za reformatora godine, se skupljaju drva, katran i perje.


SMENE ZA REFORMATORE




Beograd, 10.01.2014.g.
Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj Naled uručila je krajem 2013.godine ministru Saši Raduloviću i bivšem direktoru Poreske uprave Ivanu Simiču priznanje reformator godine. U obrazloženju za ministra Radulovića se kaže da je kreator novog Zakona o privatizaciji i stečaju, Zakona o radu i Zakona o planiranju i izgradnji a što će navodno biti od presudne važnosti za privlačenje investitora. Sve ove aktivnosti ministra Radulovića nisu dobile svoju valorizaciju u praksi i on još slovi kao ministar privrede.
Drugi reformator godine Ivan Simič je prošao nešto lošije, jer je kao reformator godine smenjen. Simič je za razliku od ministra Radulovića, koji je reformator u „najavi“, sproveo niz konkretnijih i merljivih aktivnosti koje očigledno nisu bile po volji miljenika SPS, SNS i tajkuna bliskim ovim dvema političkim strankama. Simič je uveo red u objedinjavanju naplate poreza, obelodanio najveće poreske dužnike (Simpo, Luka Beograd, FK Crvena Zvezda, Pink, Ministarstvo zdravlja, PIO Fond, Železnice Srbije, ...) pa se digla hajka sa krajnjim rezultatom smene Simiča. E moj Simiču, bež u Sloveniju i ne misli na nas!
Moguće da će ovako proći i prvi reformator godine ministar Radulović, ali pre toga mora nešto zaista da reformiše. Ša će biti tek sa prvim potpredsednikom vlade i premijerom, pokazaće vreme, reforme i izbori.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"