ARHIVA VESTI
     
 
Završna Konvencija Srpskog sindikalnog fronta u 2013.godini održana u Užicu. Jedna pobeda ne znači i dobijen rat. Bez saradnje srpskih sindikata nema sreće za radnike Srbije.

SRPSKI SINDIKALNI FRONT DOBIO JEDNU BITKU




Užice, 25.12.2013.g.

     Završna Konvencija Srpskog sindikalnog fronta (SSF) u 2013.godini održana u Užicu, sedištu sindikata srpske policije. Konvencija SSF-a u Užicu dolazi posle velikog protesta „Radnik nije rob“ a koji je rezultirao značajnijim podizanjem glasa i drugih sindikata koji imaju identične stavove sa SSF-om kada je u pitanju Zakon o radu. I pored ove činjenice izostalo je zajedničko delovanje i nastup a time se stvara prostor da Zakon i pored izostanka javne rasprave u januaru 2014.g. dođe u Skupštinu Republike Srbije. Možda će taj neželjeni događaj okupiti srpske sindikate i to bi bio daleko najpoželjniji početak 2014.godine. 



     Lideri SSF-a, koji su govorili na Konvenciji u Užicu, su potpuno svesni odgovornosti koju su preuzeli i svakodnevnice o kojoj radnici svakim danom žive sve teže. Sa Konvencije je poručeno da najveću odgovornost za svo zamešeteljstvo imaju Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije. Tu činjenicu radnici, građani i sindikati Srbije im neće oprostiti na sledećim izborima. 



     Sa Konvencije je poslata snažna poruka radnicima i građanima Srbije da insistiranje Vlade Republike Srbije na Zakonu o radu predstavlja početak sveobuhvatnijeg obespravljenja kroz najavu i drugih zakonodavnih aktivnosti.



     Srpski sindikalni front poziva na jedinstvo i solidarnost svih organizacija i pojedinaca koji Srbiju u budućnosti vide kao zemlju socijalne pravde i prosperiteta.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"