ARHIVA VESTI
     
 
Održana sednica Predsedništva Srpskog sindikalnog fronta(SSF). Izvršena analiza Protesta „Radnik nije rob“ i efekata koji su postignuti. Dogovoren nastavak zajedničkih aktivnosti SSF.

POBEDA KOJA OBAVEZUJE SRPSKI SINDIKALNI FRONT




Beograd, 16.12.2013.

     Predsedništvo Srpskog sindikalnog fronta-Konfederacija slobodnih sindikata, Udruženi sindikati Srbije Sloga, Industrijski sindikat Srbije i Sindikat srpske policije zaključili da je Protest „Radnik nije rob“ u potpunosti ispunio proklamovane ciljeve i činjenicu da su Zahtevi koje je SSF prosledio Vladi Republike Srbije rezultirali prolongiranjem datuma usvajanja Izmena Zakona o radu.

     Takođe, veliki uspeh je što Zakon o radu neće biti opterećen Agencijama za zapošljavanje. Agencije za zapošljavanje su izazvale ogroman revolt sindikata, radnika i građana Srbije.



     Članice SSF su dobile Poziv za Javnu raspravu o izmenama Zakona o radu od Ministarstva rada i socijalne politike ali će svoje učešće preispitati jer Nacrt –Predlog nije prezentovan niti dostavljen sindikatima, članicama SSF i javnosti Srbije.

     Ranije planiran sastanak SSF sa ministrom Radulovićem će biti održan u narednom periodu.

     Misija i postojanje SSF se proširuje i u planu je organizovanje Konvencije SSF u Užicu, gradu u kome je sedište sindikata, članice SSF, Sindikata srpske policije. Konvencija je planirana za 24.12.2013. a okupiće članstvo sindikata, članica SSF.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"