ARHIVA VESTI
     
 
Ambasador Švajcarske Žan-Danijel Run razgovarao sa rukovodstvom Industrijskog sindikata Srbije i drugim učesnicima treninga održanog u Smederevu. Trenutnu situaciju po pitanju Zakona o radu ambasadoru Žan-Danijel Run prezentovao je predsednik ISS Dragan Matić.

AMBASADOR ŠVAJCARSKE SA SINDIKALCIMA




Smederevo, 13.12.2013.

     Učesnici treninga za pisanje praktičnih politika iz redova Industrijskog sindikata Srbije, Ujedinjenih sindikata Srbije i Nezavisnosg sindikata metalaca Železara Smederevo imali su priliku da razgovaraju sa švajcarskim ambasadorom Žan-Danijel Runom koji je pokazao interesovanje za najnovija događanja vezana za Zakon o radu.



     Predsednik ISS Dragan Matić informisao je ambasadora da je ISS zajedno sa kolegama iz Srpskog sindikalnog fronta učestvovao na protestu „Radnik nije rob“ koji je u Beogradu okupio preko 10 000 radnika i građana Srbije. Očigledno da je Protest i zahtevi koji su ispred Srpskog sindikalnog fronta ispostavljeni Vladi Republike Srbije naterao Vladu i ministra Radulovića da izvrše korekciju najavljenih izmena Zakona o radu a što je naišlo na podršku članica Srpskog sindikalnog fronta.



     Prisustni sindikalci imali su priliku da postave pitanja ambasadoru Žan-Daniel Runu koji je na slikovit način pojasnio poziciju radnika u Švajcarskoj i način na koji se Švajcarska odnosi prema radnicima i građanima.



     Ambasador je obavio i kraći razgovor sa Nikolom Mikašinovićem predstavnikom švajcarske fondacije Solidar Suisse koji je ambasadora izvestio o aktivnostima fondacije i saradnji sa srpskim sindikatima.



     Ambasador je nakon razgovora sa sindikalcima obišao i Regionalni centar za profesionalni razvoj zapsolenih u obrazovanju koji je nastao i radi zahvaljujući podršci Švajcarske vlade.


   

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"