ARHIVA VESTI
     
 
Preko deset hiljada radnika Srbije okupljeno oko Srpskog sindikalnog fronta protestovalo u Beogradu. Zakon o radu stopiran. Srpski sindikalni front na ulicama Beograda pokazao snagu i reprezentativnost.

RADNIK NIJE ROB!




Beograd, 10.12.2013.

Protest Srpskog sindikalnog fronta „RADNIK NIJE ROB!“ okupio je preko deset hiljada radnika Srbije koji su protestnom šetnjom poručili Vladi Republike Srbije da radnici neće biti roblje a naše porodice i budućnost naše dece taoci neodgovorne i nekompetentne vlasti.



Učesnici protesta su sa platoa Crkve Svetog Marka protestnom šetnjom došli prvo do Skupštine Republike Srbije gde je održan igrokaz ili performans u kome su glavni glumci bili radnici Srbije okovani lancima i kostimirani predstavnici MMF-a, srpskih tajkuna, dok je glavna uloga data ministru Raduloviću.



Iako pozvani, predstavnici poslaničkih klubova niasu smeli da izađu na crtu sindikatu ali to nije važilo i za gospodina Žarka Koraća koji je pozdravio okupljene saopštivši im da zakon o radu ni u nacrtu nije došao do Skupštine RS.



Nakon Skupštine RS više od deset hiljada radnika je protestnu šetnju nastavilo do Vlade Republike Srbije gde su im se bratili članovi predsedništva SSF, Ivica Cvetanović- KSS, Dragan Matić -ISS; Glišo Vidović,-SSP i Željko Veselinović -USSS.



Ovo radničko sindikalno građansko okupljanje kao i broj prisutnih najbolji su pokazatelj da sindikati okupljeni oko Srpskog sindikalnog fronta uživaju veliko poverenje kako svohg članstva tako i građana Srbije što je svojevrsna obaveza Srpskom sindikalnom frontu.



„Ovo je samo početak!“ rečeno je od strane govornika. Misija i ambicija SSF-a je okrenuta zaštiti interesa radnika Srbije, vraćanje vere u poljuljani ugled sindikata i verovanja da se solidarnošću mogu postići proklamovani ciljevi Srpskog sindikalnog fronta.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"