Pregovarački tim Srpskog sindikalnog fronta (SSF) i Ministarstva privrede razmatrali Izmene Zakona o radu. Zakon o radu mora biti mesto okupljanja a ne razdora socijalnh partnera.

ZAKON O RADU NA PREKRETNICI

Beograd, 05.12.2013.

Dogovor predsedništva SSF i ministra Saše Radulovića rezultirao je sastankom Pregovaračkog tima SSF za zakonodavna i pravna pitanja i Dušana Vasiljevića posebnog savetnika u Ministarstvu privrede.

Predstavnici SSF izneli su svoje stavove vezane za najavljene Izmene Zakona o radu a što je poduprto i pisanim materijalom (klik) koji je predat gospodinu Vasiljeviću.

Zaključeno je da postoji prostor oko postizanja konsenzusa i zakonskog okvira koji bi izmirio strasti proizvedene od strane neodgovornih i nekompetentnih pregovarača iz redova Samostalnog sindikata i UGS“Nezavisnost“. Konačan stav SSF će zauzeti nakon analize izveštaja koje će predstavnici radne grupe SSF prezentovati predsedništvu SSF na prvoj narednoj sednici.