ARHIVA VESTI
     
 
Srpski sindikalni front (SSF) razgovarao sa ministrom privrede Radulovićem o mogućim promenama Zakona o radu. SSF je relevantan socijalni partner spreman da učestvuje u radnoj grupi koja će razmatrati izmene zakona od interesa za radnike Srbije.

SRPSKI SINDIKALNI FRONT LEGITIMAN I RELEVANTAN SOCIJALNI PARTNER




Beograd, 28.11.2013.

SSF nema nameru da budućnost radnika Srbije i srpskog društav određuju i kontrolišu tzv reprezentativni socijlani partneri iz redova SSSS i UGS „Nezavisnost“. Nesposobnost, neznanje i dokazana interesna zavisnost pomenutih sindikata od ove i prethodnih vlada neće doprineti da izmene Zakona o radu budu na korist radnika Srbije. Njihovo učestvovanje u „farmerskim“ aktivnostima ne smeju opredeliti sadržinu Zakona o radu, zakona koji utemeljuje prava radnika.

Ovo je rečeno na sastanku sindikata, članica SSF-a i ministra privrede Saše Radulovića koji je rezultirao dogovorom o formiranju Radne grupe predstavnika Ministar#1;tva privrede i SSF-a koje će već u subotu otpočeti zajednički rad u nameri da se postigne konsensuz oko  mogućih izmena Zakona o radu.


 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"