ARHIVA VESTI
     
 
Sindikati okupljeni oko Srpskog sindikalnog fronta razmatrali izmene Zakona o radu na Okruglom stolu koji je održan uz podršku Friedrich Ebert fondacije. Učesnici okruglog stola Srpski sindikalni front, predstavnici Ministarstva rada i Ministarstva privrede, eminentni stručnjaci iz oblasti radnog zakonodavstva, Međunarodna organizacija rada, poslodavci i poslanički klubovi SPS i SDPS zaključili da se izmene Zakona o radu moraju redefinisati kroz javnu raspravu.

ZAKON O RADU IZAZOV ZA VLADU REPUBLIKE SRBIJE
I SOCIJALNE PARTNERE




Beograd, 28.11.2013.g.

     Da su najavljene izmene Zakona o radu svojevrsan izazov za vladu i socijalne partnere potvrdili su i učesnici Okruglog stola koji je održan uz podršku Friedrih Ebert fondacije. Sindikati, članice Srpskog sindikalnog fronta (SSF) su imali priliku da čuju uvodničare iz Ministarstva rada i Ministarstva privrede koji su nosioci najavljene izmene Zakona o radu. Ohrabruje da je javna rasprava o izmenama Zakona o radu nije završena i da su oba ministarstva otvorena za predloge i sugestije što znači da izmene zakona mogu u znatnoj meri da uvaže stavove, mišljenja i zaključke koje je ovaj Okrugli sto produkovao.


 




     Svoj pun doprinos radu Okruglog stola dala su izlaganja prof dr Živka Kulića, prof. dr Darka Marinkovića, Srećka Mihajlovića - Centar za razvoj sindikalizma, Jovana Protića – MOR, Žarka Milisavljevića – Asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije, kao i izlaganja Vladimira Marinkovića – SDPS i Zorana Tansijevića – DS.

 


 

     Predstavnici sindikata okupljeni oko SSF-a Ivica Cvetanović - Konfederacija slobodnih sindikata, Dragan Matić - Industrijski sindikat Srbije i Živorad Mrkić - USS Sloga su najavili svoje viđenje izmena zakona ukazavši da je neophodno da se zastane i kroz dodatne konsultacije iznađe okvir koji bi mogao da ima svoju punu primenu i podršku svih socijalnih partnera. Bilo bi jako loše da se potvrdi naronda izreka „Što se krivo rodi vreme ne ispravi.“.

 


 

     SSF ima predloge i rešenja koja zaposlene ne dovode u mogući polurobovski položaj ali neusporavaju ukupan razvoj Srbije, neophodno zapošljavanje i dolazak stranih investitora. 

 


 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"